Slik sikret Erik Smedhs seg Pippa-kysset

Lastebilsjåføren (20) pyntet litt på sannheten overfor «Her royal hotness».

SPONTANT KYSS: Erik Smedhs kysset Pippa Middleton etter at hun krysset mållinja i går. - Det var fullstendig spontant, sier han. Foto: Ulf Palm/Reuters/Scanpix
SPONTANT KYSS: Erik Smedhs kysset Pippa Middleton etter at hun krysset mållinja i går. - Det var fullstendig spontant, sier han. Foto: Ulf Palm/Reuters/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Pippa Middleton (28) stjal showet da hun deltok i Vasaloppet i går. Etter målgang sikret den svenske 20-åringen Erik Smedhs seg et kyss av Middleton - og dermed også avisomtale verden over.

- Det var fullstendig spontant, helt uskyldig, bare et kyss på kinnet, sier han i et intervju med avisa The Daily Beast.

- Overraskende fresh Pippa ble verdenskjent som «Her royal hotness» etter bryllupet til søsteren Kate (30) og prins William (29) i Storbritannia. Særlig oppmerksomhet fikk hun for rumpa si, som endte som hovedrolle i utallige artikler verden over og med egen Facebook-fangruppe.

En av dem som nok har latt seg imponere er Erik Smedhs fra Lidingö.

Til daglig er han student og jobber som lastebilsjåfør. I går hadde han jobben som kransutdeler etter Vasaloppet, og var dermed sikret bedre tilgang på Middleton enn de fleste kan drømme om.

Den benyttet han til fulle. Selv beskriver han kysset slik:

STRÅLENDE FORNØYD: Pippa Middleton deltok i Vasaloppet for veldedighet. Hun var strålende fornøyd med innsatsen i går, men innrømmet at løpet var slitsomt.  Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
STRÅLENDE FORNØYD: Pippa Middleton deltok i Vasaloppet for veldedighet. Hun var strålende fornøyd med innsatsen i går, men innrømmet at løpet var slitsomt. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

- Til å ha gått 90 kilometer på ski var hun overraskende fresh. Jeg tenkte bare det ville være morsomt med alt oppstyret som er rundt henne.

Pyntet på sannheten Pippa endte på en imponerende 412. plass i kvinneklassen, og ble nummer 6763 av de totalt 14212 som startet i løpet.

For å sikre seg det nesten-kongelige kysset måtte Smedhs ta i bruk tradisjoner som argument, selv om han innrømmer å ha pyntet litt på sannheten.

- Jeg fortalte henne at vi har en tradisjon her i Mora når man krysser mållinjen, og så kysset jeg henne. Det er faktisk en tradisjon, men bare for vinneren av løpet, sier Smedhs.

Han er likevel litt usikker på hvordan Pippa selv reagerte på det spontane kysset.

- Det er vanskelig å si. Hun var veldig sliten etter å ha gått så langt på ski. Men jeg tror også hun bare synes det var gøy, sier han til Daily Beast.

Strålende fornøyd Om Pippa fortsatt ikke har gitt noen offisiell versjon av det allerede mye omtalte kysset, var hun i alle fall strålende fornøyd med løpet.

VERDENSKJENT: I fjor vår ble Pippa verdenskjent da hun var forlover for søsteren Kate i bryllupet som gjorde henne til Storbritannias neste dronning. Foto: Scanpix
VERDENSKJENT: I fjor vår ble Pippa verdenskjent da hun var forlover for søsteren Kate i bryllupet som gjorde henne til Storbritannias neste dronning. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var en fantastisk tur, og det gikk faktisk mye raskere enn jeg hadde trodd på forhånd. Men det var slitsomt. Nå skal jeg hvile meg og finne et sted jeg kan legge føttene høyt, sa hun etter å ha passert målstreken, sju timer og 14 minutter etter at startskuddet gikk.