Slik skaffer du stemmer til klubben din

Den kan klatre raskt i Klubben i mitt hjerte-kåringen.

(Dagbladet.no) Natt til lørdag åpnet stemmelokalet i årets Klubben i mitt hjerte-kåring.

De neste to ukene vil ildsjeler Norge rundt stemme fram sine idrettslag, i kampen om totalt 410 000 kroner i utstyrspenger.

Flere klubber har kjempet seg opp blant de beste hvert år. Det er naturlig at de største fotballagene i de største byene sanker mange stemmer gjennom sine mange og svært dedikerte supportere.

Samtidig er det mange mindre klubber og foreninger som bemerker seg med et stemmeantall som er mange ganger større enn lagets medlemsantall.

Facebook

Det handler om mobilisering og profilering. Her er noen tips til hvordan du kan hjelpe klubben i ditt hjerte, utover det å stemme selv.

• Legg ei lenke til kåringen på hjemmesider. Etter at du har søkt opp klubben din i feltet nederst på denne sida kommer du til ei side hvor du kan stemme på idrettslaget. Kopier denne URL-en og legg den på din forenings hjemmeside, din egen hjemmeside og andre nettsider hvor den kan treffe personer som kan tenke seg å stemme.

• Tips også lokalavisa di, som kan bidra til å fyre opp engasjementet lokalt.

Slik skaffer du stemmer til klubben din

• Etter at du har stemt, får du muligheten til å legge inn e-postadressene til venner, slik at de blir oppfordret til å stemme.

• Du kan også klikke på ei lenke som gjør at det blir lagt en stemmeoppfordring på Facebook-sida di.

Plakater langs veien

Flere ildsjeler har tidligere år også beveget seg utenfor nettets breddegrader for å samle stemmer.

De har hengt opp plakater utenfor butikker og langs veiene. De har gått fra dør til dør, med flygeblad de har dyttet inn brevsprekker og lagt i postkasser.

Dagbladet.no har også hørt om folk som har ringt rundt til halve kontaktlista si, for å oppfordre flest mulig til å stemme.

Alt dette er selvfølgelig ikke nødvendig, men det hjelper på.

Det aller viktigste du gjør, er å stemme på klubben du bryr deg om - for hver eneste stemme teller. Nytt av året er nemlig at alle foreningene som kommer opp i minst 100 stemmer er med i trekningen om 25 000 kroner i utstyrskroner. Tre slike vinnere blir kåret.

TETT I TOPPEN: Erik Huseklepps Brann er en av klubbene som pleier å hevde seg i toppen av Klubben i mitt hjerte-kåringen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
TETT I TOPPEN: Erik Huseklepps Brann er en av klubbene som pleier å hevde seg i toppen av Klubben i mitt hjerte-kåringen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer