I SUPERFORM. Real Madrids Cristiano Ronaldo og Gareth Bale møter Barcelona på hjemmebane. Foto:    REUTERS/Juan Medina
I SUPERFORM. Real Madrids Cristiano Ronaldo og Gareth Bale møter Barcelona på hjemmebane. Foto: REUTERS/Juan MedinaVis mer

Slik skal Barcelona stoppe Ronaldo og Bale

- Vi må vinne, sier Barcelona-manager.

Følg Real Madrid - Barcelona i fotballstudio fra klokka 21.

(Dagbladet) Atletico Madrid gjorde ingen feil og vant 2-0 mot Real Betis i kveld. Dermed er gullutfordreren oppe i 70 poeng, det samme som serieleder Real Madrid.

Barcelona er fire poeng bak og manager Tata Martino (51) har kniven mot strupen før kveldens El Clasico.

Det er to pressede lag som møtes på Santiago Bernabeu.

- El Clasico er alltid viktig og det er alltid stort press. Det er like mye press på oss som det er på Barcelona, sier Real Madrid-trener Carlo Ancelotti til pressen før kampen.

Men presset er utvilsomt størst på gjestene fra Barcelona før kveldens batalje, og katalanerne er fire poeng bak serielederne fra Madrid.

- Uavgjort er et ikke-tema. Vi spiller på hjemmebane og skal ha fordel av det. Det skal hjelpe oss til seier, sier Ancelotti.

Trenger seier Den tidligere Milan- og PSG-manageren kom til Real Madrid i fjor sommer. Han har bare slått Barcelona én gang på sju forsøk i løpet av karrieren. Det skjedde med Milan i 2004. Statistikken til Ancelotti viser tre tap, tre uavgjort og én seier.

PRESSET: Barcelona-manager Tata Martino mener laget må slå Real Madrid i kveld for å ha håp om ligagull. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
PRESSET: Barcelona-manager Tata Martino mener laget må slå Real Madrid i kveld for å ha håp om ligagull. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer

Barcelonas manager varsler et offensivt bortelag - der Lionel Messi og Neymar vil spille hovedrollene.

- Ja, dette er vår siste sjanse. De store lagene gir ikke bort noe i sesonginnspurten. Uavgjort er ikke nok. Vi må vinne, sier Barcelona-manager Tata Martino.

Må stoppe Ronaldo Ni kamper gjenstår av serien etter kveldens storkamp med avspark klokka 21.

- Det er ingen tvil om at det er noe annet å hente inn et forsprang på ett poeng, enn å hente inn Real Madrid med sju poeng foran oss, sier Martino, som i likhet med Ancelotti er inne i sin første sesong som manager i klubben.

Real Madrid viser storform for tida, men rivalen har planen klar for å stoppe stjernelaget.

- Vi holde på ballen, bygge opp vårt eget spill og ikke la Real Madrid kontre. Vi må unngå at Gareth Bale og Cristiano Ronaldo får utfordre mann mot mann, sier Martino.