Slik skal Bøkko spise opp Kramers forsprang

Tettere samarbeid med Olympiatoppen.

DUELLEN: Sven Kramer (t.h.) og Håvard Bøkko på 10 000-meteren under VM allround i Vikingskipet. Til vinteren er det OL i Vancouver, og via et tettere samarbeid med Olympiatoppen skal Bøkko forsøke å spise opp det lille forspranget nederlenderen har hatt de siste årene.Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
DUELLEN: Sven Kramer (t.h.) og Håvard Bøkko på 10 000-meteren under VM allround i Vikingskipet. Til vinteren er det OL i Vancouver, og via et tettere samarbeid med Olympiatoppen skal Bøkko forsøke å spise opp det lille forspranget nederlenderen har hatt de siste årene.Foto: Bjørn Sigurdsøn, ScanpixVis mer

|||

Et tettere samarbeid med Olympiatoppen skal hjelpe Håvard Bøkko til OL-medaljer på skøyteisen.

Neste sesong er Vancouver-OL det store høydepunktet, og seks ressurspersoner fra Olympiatoppen skal hjelpe skøytelandslaget med blant annet trening og kosthold.

- Det gjelder å bli enda mer nøyaktig. Folk passer for eksempel på at jeg tøyer ut skikkelig og spiser den maten jeg skal. Jeg vet det meste fra før, men kan nok bli bedre på det. Det er små detaljer som kan gi utslag, sier Bøkko til NTB.

I Vancouver håper hallingdølen å kjempe om OL-medaljer på flere distanser. Da gjelder det å være skikkelig forberedt.

Kosthold

Olympiatoppen hjelper skøyteløperne med både styrke- og utholdenhetstrening. I tillegg var ernæringsspesialisten Christine Helle med til både allround-VM og VM enkeltdistanser sist vinter. Hun følger løperne også neste sesong.

- Håvard må lære seg å få litt bedre kosthold. Ernæring er veldig viktig, sier Peter Mueller.

Til høsten får skøyteløperne blant annet med seg en egen kokk på den tre uker lange samlingen i Salt Lake City. Kokken skal også være med på precampen i USA før OL.

Landslagstreneren mener samarbeidet med og støtten fra Olympiatoppen er et viktig suksessgrunnlag. Forbundsgruppen har også styrket trenerteamet med Arne Skuterud. Han skal assistere Mueller, spesielt med de løperne som ikke er i elitegruppen.

- Det er alltid fint å få god hjelp, og det tar vekk mye av arbeidspresset på meg, mener Mueller.

- Jeg stoler fullt og helt på Arne. Jeg har hatt et godt forhold til ham så lenge jeg har vært her i Norge, sier Mueller til NTB.

Full tillit

Johan Kaggestad, som er Olympiatoppens mann på skøyter, roser Peter Mueller for at han er så villig til å ta imot hjelp.

- Det begynte å bli et ganske tett samarbeid sist sesong. Det tar tid å bygge tillit, men Peter har full tillit til det vi gjør med løperne hans, sier Kaggestad.

Kaggestad mener Bøkko har mye å tjene på hjelpen han får når han skal ta opp kampen mot Sven Kramer.

- Håvard er mer opptatt av detaljene nå, sier Kaggestad til NTB.


SKAL BLI BEDRE PÅ DETALJENE:
Håvard Bøkko under dagens pressekonferanse på Toppidrettssenteret.Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
SKAL BLI BEDRE PÅ DETALJENE: Håvard Bøkko under dagens pressekonferanse på Toppidrettssenteret.Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer