Slik skal Brann få råd til Rushfeldt

Vurderer andelssalg av Opdal til Hardball.

(Dagbladet.no): Etter den siste UEFA-cupkampen mot Basel, rykket flere Brann-spillere ut og krevde forsterkninger.

Brann har imidlertid ikke avsatt én krone til spillerkjøp i sitt budsjett for 2008-sesongen. Det betyr likevel ikke at årets seriemestere blir nødt til å klare seg med dagens stall. Løsningen kan bli å selge andeler av klubbens største stjerner til Hardball for å finansiere kjøp av for eksempel Sigurd Rushfeldt, skriver Bergens Tidende.

TIL har gjort det klart at spissveteranen blir værende i Tromsø også i 2008-sesongen, men Brann ser åpenbart på det som et forhandlingsutspill.

Allerede i dag har Hardball eierandeler i mange av Brann-spillerne. Men ikke i det kanskje aller mest attraktive salgsobjektet - landslagskeeper Håkon Opdal.

- Dette kan bli en del av greia hvis vi skal skaffe penger til kjøp. Hvis de skal gi penger til Brann, ønsker de seg en bredere portefølje. De fikk en andel i Huseklepp nå tidligere, sier Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen til BA.

Ifølge BA er det ulovlig for Hardball med helt eller delvis eierskap i spillere, men de har en avtale med Brann som sikrer dem investeringen tilbake hver gang en Hardball-spiller blir solgt. Et eventuelt overskudd deles likt mellom partene.

Den siste spilleren Hardball kjøpte andeler i var Erik Huseklepp.

TIL BRANN LIKEVEL?: Brann har ikke satt av én krone til spillerkjøp i 2008, men nå skisseres det en løsning for å hente veteranen til Bergen likevel. Foto: SCANPIX
TIL BRANN LIKEVEL?: Brann har ikke satt av én krone til spillerkjøp i 2008, men nå skisseres det en løsning for å hente veteranen til Bergen likevel. Foto: SCANPIX Vis mer
Slik skal Brann få råd til Rushfeldt
<B>VURDERER SALG AV OPDAL-ANDELER:</B> Brann har funnet en ny måte å finansiere spillerkjøp på - gjennom salg av andeler i stjernespillerne.