Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik skal Breivik bygge Nye Norge

Stjernefallet fra landslaget har gitt Marit Breivik hennes største utfordring i karrieren. Treneren klør etter å skape Norges nye landslag. I dag starter VM-oppkjøringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Endelig. Det skal bli utrolig godt å endelig få komme i gang med arbeidet, sier en ivrig Breivik til Dagbladet.

Landslagstreneren har i høst mottatt stadig flere nedslående nyheter om forfall fra VM-laget. Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Vigdis Hårsåker, Birgitte Sættem og Linn-Kristin Riegelhuth er alle skadd og kan ikke spille for Norge i VM.

Men skadde stjerner er ikke tema for Marit Breivik nå. Fokus framover er det eneste som gjelder. Nå skal Nye Norge bygges. Og taktikken hennes er klar:

• Vi må ta utgangspunkt i de spillerne vi har. Vi skal være veldig tydelig på hvilke kvaliteter hver og en av dem står for. Det er viktig å ha fullt fokus her.

• Den største utfordringen er uten tvil å få jentene samspilt på så kort tid som vi har til rådighet. Det er flere som ikke har spilt sammen, så vi må få til en god miks så fort som mulig.

• Vi må få satt forsvaret. Det er veldig viktig. Når vi har vært gode tidligere har forsvarsarbeidet fungert godt. Det skal vi jobbe intensivt med, og vi skal få det til å sitte.

• Vi skal konsentrere oss om få kombinasjoner. Og vi må ha trua på det vi kan. På forsvarsarbeidet, kontringene og arbeidsmoralen.

Mange kjente

NYE STØTTESPILLERE: Tre av jentene som skal dra lasset for Nye Norge (fra venstre): Marianne Rokne, Lene Tønnesen og Anette Hovind Johansen. Alle foto: Scanpix
NYE STØTTESPILLERE: Tre av jentene som skal dra lasset for Nye Norge (fra venstre): Marianne Rokne, Lene Tønnesen og Anette Hovind Johansen. Alle foto: Scanpix Vis mer

Jentene spiller denne uka turnering i Danmark. Det blir første test for Breiviks nye mannskap.

-  I dag er det trening og i morgen spiller vi første kamp. Kampene denne uka blir svært viktige for oss treningsmessig. Vi vil ganske fort se hva som er bra og hva vi skal ta med oss videre, sier treneren.

Hun minner om at mange gamle stjerner fortsatt er med.

-  Keeperne, linjespillerne og kantene er alle kjente fra i fjor. Marianne Rokne, Lene Tønnessen og Anette Hovind Johansen er nye navn for mange tilskuere, men de er alle kjente folk for oss i miljøet og vi har fulgt dem lenge.

Sterkt slagord

Og frafallet bekymrer ikke Breivik. En viktig faktor til håndballjentenes suksess er i tillegg til sportslige kvaliteter, det spesielt gode miljøet.

-  Vi har en veldig bra kultur på å yte mye. « Du fortjener å høre til et så godt miljø og lag som du er villig til å skape sjøl » er slagordet vårt. Det lever alle spillerne opp til, sier Breivik.

Hun mener det er nettopp derfor så mange spillere har stått fram som lederskikkelser ved ulike anledninger. Men hun vil ikke framheve hvem hun forventer skal bære den tyngste børa under VM. VM spilles i St. Petersburg fra 5. til 18. desember.

GLEDER SEG: Landslaggssjef Marit Breivik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!