Slik skal Cecilia bli verdens beste bokser

Snart flytter hun fra Norge.

Proffbokser Cecilia Brækhus har bestemt seg for å flytte til Tyskland til sommeren. Det er nødvendig for å være best mulig rustet til en tittelkamp til høsten.

- På litt sikt er det ingen tvil om at jeg kommer til å flytte nedover, men det kommer ikke til å skje med en gang. Det jeg kan si nå er at flytteplanene ikke kommer til å bli gjennomført før til sommeren eller tidlig på høsten, sier Cecilia Brækhus til NTB.

- Akkurat nå går jeg en hektisk tid i møte, for det er avgjort at den neste kampen min blir 17. mai. Derfor reiser jeg til Tyskland allerede lørdag. Da skal jeg sitte ringside på et tysk proffstevne. Dagen etter (søndag) reiser jeg på høydetrening i Sveits. Etter det blir det oppladning i Berlin og Neubrandenburg før neste kamp, sier Brækhus.

Hun gleder seg til å møte Sauerland-gjengen igjen med verdensmester Arthur Abraham og lett tungvekteren Yoan Pablo Hernandez i spissen. Det er dem hun skal trene med før sin sjuende proffkamp.

Tempotrening

- Med bare seks kamper som proff mener jeg Cecilia Brækhus har nådd veldig langt i bokseringen allerede. Det hun presterte i kampen mot Tatjana Dieckmann i Kiel forrige lørdag var veldig bra. Hun lærer raskt og fikk vist i kampen mot Dieckmann at hun er på god vei til å bli en fullblods proff, men det er selvsagt alltid rom for forbedringer, sier trener Ulli Wegner til NTB.

Han gir Cecilia Brækhus mye oppmerksomhet, selv om hun er den minst erfarne bokseren han har i stallen.

- I tiden som kommer må Cecilia lære seg tempoforandringer og tempojusteringer under kampene. Der har hun mye å hente, mener Wegner, som har mål om å føre «First Lady» Brækhus til stjernehimmelen.

Hun kommer til å få en kamp om EM-tittelen til høsten. Deretter venter nye tittelkamper. Det ligger an til å både interkontinental- og VM-kamper etter hvert.


Har alt

ENORMT POTENSIAL: Cecilia Brækhus ga tyske Tatjana Dieckmann noen solide kilevinker i Kiel forrige uke. Trener Ulli mener hun har potensial til å bli verdensmester. Foto: SCANPIX
ENORMT POTENSIAL: Cecilia Brækhus ga tyske Tatjana Dieckmann noen solide kilevinker i Kiel forrige uke. Trener Ulli mener hun har potensial til å bli verdensmester. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg mener Cecilia Brækhus har alt som trengs for å nå helt til topps og bli en stjerne i proffboksingen for kvinner. Talentet er det i hvert fall ingenting i veien med, og hun har både evne og vilje til å lære. Hun er en mønsterelev, skryter Ulli Wegner.

- Har hun ingen svakheter?

- Det eneste jeg kan peke på er tempoet. På det området kunne hun nok ha vært bedre. Men til å ha så liten erfaring som profesjonell, er hun ekstremt god, sier den beste trener i tysk boksing i øyeblikket.

- Jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at Brækhus kan bli verdensmester. Hun har alle de kvalitetene som er nødvendig. Men for at hun skal nå til topps på stjernehimmelen, må hun jobbe hardt, mener treneren.

(NTB)

<B>NESTEN LIKE HEL:</B> Brækhus sjekker ansiktet etter fighten mot Tatjana Dieckmann.