DÅRLIG OPPSLUTNING: Tross finvær var det sjeldent glissent under hopprennet i Holmenkollen i mars. Mye av årsaken kan ha vært de høye billettprisene - som nå skal halveres. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
DÅRLIG OPPSLUTNING: Tross finvær var det sjeldent glissent under hopprennet i Holmenkollen i mars. Mye av årsaken kan ha vært de høye billettprisene - som nå skal halveres. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Slik skal de lokke 100 000 tilskuere til Kollen

Etter publikumskrisen i mars.

Ved å senke billettprisene og markedsføre seg selv bedre, håper Norges Skiforbund og Skiforeningen at minst 100.000 tilskuere tar turen til Holmenkollrennet i mars.

Holmenkollrennet skal i 2013 gjenreises til gamle høyder. Arrangøren lanserer rennhelgen som «vinterens nasjonaldag» og håper på kjempestemning i Oslo når verdenscupen i hopp for damer og verdenscupen i kombinert avsluttes der fra 15. til 17. mars.

- Alle er invitert til folkefest, sier tidligere skipresident og nåværende styreleder i Skiforeningen, Sverre Seeberg.

Redusert pris Sammen med flere ambassadører og en rekke lederskikkelser fra Skiforbundet, presenterte han tirsdag planen for hvordan Holmenkollrennet skal trekke til seg minimum 100.000 mennesker.

- Vi reduserer billettprisen til omtrent halvparten av hva den var i fjor. Vi mener at det ikke skal stå på pengene for folk som ønsker å komme seg opp i bakken eller ut i løypene, sier Seeberg entusiastisk.

I tillegg til å redusere prisen, har arrangøren lagt store planer for en ny markedsføringskampanje, slik at flere skal få med seg at arrangementet finner sted.

- Sikker på jubel Kollengeneral Rolf Nyhus er ekstatisk over de reduserte billettprisene og tror at også utøverne vil sørge for at publikum får noe å glede seg over i løpet av helgen 15.- 17. mars.

MOBILISERER: 
Skiforeningen og Skiforbundet mobiliserer bredt før Holmenkollrennene 15. 17. mars, for at verdenscuprennene igjen skal bli en folkefest. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
MOBILISERER: Skiforeningen og Skiforbundet mobiliserer bredt før Holmenkollrennene 15. 17. mars, for at verdenscuprennene igjen skal bli en folkefest. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

- Denne gangen skal vi sørge for at målet som er satt med tanke på publikum, nås gjennom hele helgen. Jeg er sikker på at det norske folk skal få mye å juble over, sier Nyhus.

Også Oslos ordfører, Fabian Stang, tror publikumsmålet på 100.000 blir nådd.

- Å få dét antallet mennesker opp til Holmenkollen, tror jeg blir enkelt. Det er særlig viktig at de yngre får se hvilken kultur vi ønsker å ha her oppe, sier han. (©NTB)