Slik skal de redde OL i Norge

Vurderer å flytte flere OL-grener ut av Oslo.

INGEN KOMMENTAR: Generealsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen, vil ikke kommentere VGs opplysninger.Foto: REUTERS/Denis Balibouse / NTB Scanpix
INGEN KOMMENTAR: Generealsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen, vil ikke kommentere VGs opplysninger.Foto: REUTERS/Denis Balibouse / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere av anleggene og grenene som er planlagt til Oslo-OL i 2022, kan bli flyttet vekk fra hovedstaden og til andre byer på Østlandet, skriver VG.

Det bekrefter flere sentrale politikere overfor avisen. OL-søknaden sliter med oppslutningen, og nå jobbes det med mulige endringer i arenaplanene.

Planene om å flytte øvelser ut av Oslo ble først omtalt i Dagbladet 3. juni i år.

- Det er nødvendig å vise Stortinget at ting kan gjøres annerledes, dersom Stortinget ønsker det. Det handler om å gjenbruke eksisterende anlegg, å redusere kostnader, og om å lage et konsept som gjør at flere kan dele på eierskapet til lekene i 2022, sier Lillehammers ordfører Espen Granberg Johnsen (Ap) til VG.

Lillehammer er søkerby sammen med Oslo, og Johnsen er medlem av den sentrale søkerkomiteen.

Blant annet vurderes det å flytte skiskyting til Lillehammer, hopp til Vikersund og å bygge en ishall til Drammen. I tillegg kan det bli aktuelt med ishaller i Østfold, enten Fredrikstad/Sarpsborg eller Mysen/Askim. Vikingskipet i Hamar er lansert som et aktuelt alternativ til skøyteøvelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer