Slik skal de redde OL i Norge

Vurderer å flytte flere OL-grener ut av Oslo.

INGEN KOMMENTAR: Generealsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen, vil ikke kommentere VGs opplysninger.Foto: REUTERS/Denis Balibouse / NTB Scanpix
INGEN KOMMENTAR: Generealsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen, vil ikke kommentere VGs opplysninger.Foto: REUTERS/Denis Balibouse / NTB ScanpixVis mer

Flere av anleggene og grenene som er planlagt til Oslo-OL i 2022, kan bli flyttet vekk fra hovedstaden og til andre byer på Østlandet, skriver VG.

Det bekrefter flere sentrale politikere overfor avisen. OL-søknaden sliter med oppslutningen, og nå jobbes det med mulige endringer i arenaplanene.

Planene om å flytte øvelser ut av Oslo ble først omtalt i Dagbladet 3. juni i år.

- Det er nødvendig å vise Stortinget at ting kan gjøres annerledes, dersom Stortinget ønsker det. Det handler om å gjenbruke eksisterende anlegg, å redusere kostnader, og om å lage et konsept som gjør at flere kan dele på eierskapet til lekene i 2022, sier Lillehammers ordfører Espen Granberg Johnsen (Ap) til VG.

Lillehammer er søkerby sammen med Oslo, og Johnsen er medlem av den sentrale søkerkomiteen.

Blant annet vurderes det å flytte skiskyting til Lillehammer, hopp til Vikersund og å bygge en ishall til Drammen. I tillegg kan det bli aktuelt med ishaller i Østfold, enten Fredrikstad/Sarpsborg eller Mysen/Askim. Vikingskipet i Hamar er lansert som et aktuelt alternativ til skøyteøvelsene.

I OL-søknaden er det budsjettert med blant annet en ny skiskytterarena på Grønmo, sørøst i Oslo, samt fire nye ishaller. Søknaden har også lagt opp til en ishall for skøyter på Valle Hovin.

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

(NTB)