Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik skal de redde verdenscupen i Falun

Therese Johaug får kjempe om nye verdenscuppoeng i Falun kommende helg tross snømangel og rekordvarm vinter. 26 snøkanoner ble helt avgjørende.

DRØMMEFORHOLD: Det så meget bra ut i Falun i fjor. I år sliter arrangøren med å få nok snø. Foto: NTB Scanpix
DRØMMEFORHOLD: Det så meget bra ut i Falun i fjor. I år sliter arrangøren med å få nok snø. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Snøkanonene på Lugnet skistadion i den svenske skimetropolen har gått for fullt de dagene i januar det har vært mulig å drive snøproduksjon. Det reddet til syvende og sist verdenscuprennene kommende helg.

Samtidig har arrangørene blitt tvunget til å endre konkurranseprogrammet. Sprinten lørdag går som oppsatt, mens det søndag blir gått fellesstarter over 10 og 15 kilometer fri teknikk i stedet for 15 og 30 kilometer enkeltstart.

Fellesstartene avgjøres i en 2,5 kilometer lang trasé. Den skal Therese Johaug og resten av kvinneeliten gå fire ganger, mens det blir ytterligere to runder for herrene.

Arrangørene avviser at traseen ikke kommer til å skille nok.

VEKTSJOKK: Andrew Musgrave fikk hakeslepp da han gikk på vekta etter Tour de Ski. Langrennsprofilen gikk plutselig opp 10 kilo - uten å forstå hvordan det kan ha skjedd. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

– Det skal den gjøre. Det internasjonale skiforbundet har godkjent den, og det er egentlig de som skal svare på det spørsmålet, sier Ulrika Back Eriksson i Svenska Skidspelen.

Nyhetsbyrået TT skriver at de nye distansene i Falun samtidig har skapt likestillingsdebatt. Spørsmålet er hvorfor damenes renn søndag behøver å bli kortet ned, så lenge herrene likevel skal konkurrere over 15 kilometer, distansen Therese Johaug & co. i utgangspunktet skulle ha gått.

– Et svært relevant spørsmål. Det skal ikke jeg svare på. Det skal Det internasjonale friidrettsforbundet svare på, sier Back Eriksson.

Hun kan uansett glede seg over at det blir renn i Falun, takket være snøkanonenes innsats. Mandag jobbet 19 av dem for fullt.