Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Slik skal det gjøres, det er slik man sykler som verdensmester»

Hushovd hylles verden over etter «mirakuløs» seier.

HYLLES VERDEN OVER: Thor Hushovd hylles over hele verden etter den «mirakuløse» seieren i Lourdes. Foto: AP Photo / Laurent Cipriani
HYLLES VERDEN OVER: Thor Hushovd hylles over hele verden etter den «mirakuløse» seieren i Lourdes. Foto: AP Photo / Laurent Cipriani Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOUR DE FRANCE-STUDIO: Følg den 14. etappen direkte i studio fra klokka 12.00.

(Dagbladet): Thor Hushovd ble hyllet av kommentatorer og idrettsutøvere etter gårsdagens utrolige seier i Lourdes.

I utenlandske aviser dagen derpå skrytes Hushovd opp i skyene.

- Slik skal det gjøres, det er slik man sykler som verdensmester. Ved å vise modenhet og full kjørestyrke suste Thor Hushovd alene inn i Lourdes etter å ha knust alle som prøvde å utfordre ham, skriver New Zealandske TVNZ.co.nz.

Den franske avisen L'Equipe har «Oksen fra Grimstad» på forsiden, med en tittelen vi i Norge etterhvert har blitt ganske vant til å bruke: «Thor de France».

- Det var ikke en sprinter som vant i Lourdes fredag etter å ha klatret et fjell som var utenfor kategori. Thor Hushovd er en verdensmester som klatrer fjellene uten å rødme, skriver L'Equipe.

Frykter for den grønne trøya Den engelske avisen The Guardian er også raus i sin hyllest av Hushovd, og frykter nå at Hushovd skal kjøre for den grønne trøya som de håper Mark Cavendish skal ha. Hushovd avviser dette overfor samme avis.

THOR DE FRANCE: Hushovd er på forsiden av L'Equipe. Faksimilie: L'Equipe.
THOR DE FRANCE: Hushovd er på forsiden av L'Equipe. Faksimilie: L'Equipe. Vis mer

- Jeg har sagt det i flere uker: Jeg ville ha en dag i gult og en ettapeseier. Jeg hadde den gule i syv dager, og det er bedre enn å vinne den grønne trøya.

En annen engelsk storavis, The Times, skryter av Hushovds etter hvert så gode klatrekunnskaper og skriver at Hushovd sørget for stor skuffelse blant de mange franske fremmøtte.

- Hele Frankrike sto klare til å gratulere Roy med sin første etappeseier, men Hushovd suste forbi og tok en overlegen seier, skryter de.

- Tusenvis av franskmenn hadde møtt opp i Lourdes i håp om at en franskmann skulle vinne, men de kom forgjeves, skriver Daily Mail.

The Independent skriver i sin artikkel at Hushovds oppvisning i går var på grensen til mirakuløs.

Mange gratulanter Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, kunne se at Hushovd hadde en god dag i går, og tror verdensmesteren hadde bedre kontroll enn det det norske folk trodde.

Utover kvelden strømmet gratulasjonene på.

- Mange som satte pris på Thors oppvisning i går. Tror SMSs rekorden fra VM i fjor røyk... de lurte fælt på nabobordet i restauranten, skriver han på Twitter.

Også Hushovds tidligere erkerival Mark Cavendish skrøt av etappevinneren.

- Thor vinner noen fantastiske løp, og han er en fantastisk rytter. Man kunne se hvor aggressiv han var hele dagen. Han var med fra starten i alle de bruddene som prøvde å komme fri, og til slutt klarte han komme med. Stigningen passet ikke ham perfekt, men i den formen han er i var det ikke vanskelig for ham, sa Cavendish ifølge Feltet.dk.

SKRYTER AV THOR: Mark Cavendish skrøt av Thor Hushovd etter gårsdagens etappe. Foto: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO
SKRYTER AV THOR: Mark Cavendish skrøt av Thor Hushovd etter gårsdagens etappe. Foto: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer