HEDRES: NIce skal spille den første hjemmekampen med hvite drakter uten sponsorlogoer, men med navnene på alle de som døde formet som et hjerte foran på drakten. Foto: Nice
HEDRES: NIce skal spille den første hjemmekampen med hvite drakter uten sponsorlogoer, men med navnene på alle de som døde formet som et hjerte foran på drakten. Foto: NiceVis mer

Slik skal fotballklubben i Nice hedre terrorofrene

Spesiallagde drakter med navnene på alle de som døde.

Ligue 1-laget til Nice vil hedre de 85 terrorofrene i serieåpningen i Frankrike med spesiallagde drakter med navnene på alle de som døde.

Angrepet der 85 personer mistet livet og flere hundre ble skadd skjedde bare fire dager etter at fotball-EM, med Nice som en av vertsbyene, ble avsluttet.

Byens beste fotballag offentliggjorde denne uken at både dem og motstander Rennes vil varme opp med spesielle T-skjorter før søndagens serieåpning.

Hjemmelaget vil deretter spille kampen med hvite drakter uten sponsorlogoer, men med navnene på alle de som døde formet som et hjerte foran på drakten.

- På banen, tribunene og utenfor stadion vil hele Nices befolkning samles for å hedre ofrene og de sårene som aldri vil leges, sier klubben.

- Det vil være vanskelig å bare konsentrere seg om fotballen etter et angrep som vil endre ting for alltid, men vi må stå sammen og gå videre, fortsetter styret i klubben.

Draktene som blir brukt under kampen vil bli auksjonert bort på slutten av kampen. Pengene vil gå til ofrenes familier.

Før kampen blåses i gang vil 85 ballonger bli sluppet ut før det vil være ett minutts stillhet på Allianz Riviera.

(NTB)