Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupen: Sutton United - Arsenal

Slik skal han forsøke å stoppe Arsenal: - Spiser alltid på McDonald's før kamp

- Dietten min har fått meg dit jeg er i dag, sier Sutton-spiller Nicky Bailey til The Sun. 

KLAR FOR KAMP: Sutton United-spiller Nicky Bailey. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP: Sutton United-spiller Nicky Bailey. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I kveld er det duket for Sutton United mot Arsenal FA-cupens femte runde.

Det er høyst sjelden at et non-League-lag tar seg til den femte runden av FA-cupen, slik Sutton har gjort.

Det er kanskje enda mer sjelden hvordan Sutton-spiller Nicky Bailey forbereder seg til kveldens kamp.

- Jeg spiser alltid på McDonald's før kamp, ni nuggets, forteller Bailey til The Sun.

- Jeg tror ikke jeg har spist en eneste salat eller grønnsak i hele mitt liv. Da jeg var yngre prøvde moren min alltid å få meg til å spise grønt, men jeg ble alltid kvalm, sier den tidligere Charlton- og Middlesborough-spilleren.

Han har tilsynelatende ingen planer om å endre matvaner med det første.

- Dietten min har fått meg dit jeg er i dag! Det har alltid fungert for meg. Jeg er ikke den sunneste personen, sier Bailey i forkant av kveldens kamp.

Flere overraskelser

Arsenal er storfavoritter foran kveldens kamp.

Det var også Burnley på lørdag, da et annet non-league-lag skulle måle krefter med Premier League-klubben. En scoring i det 89. minutt gjorde at Lincoln tok seg videre til en historisk kvartfinale i FA-cupen.

Og overraskelsene stoppet ikke der.

På tross av at fjorårets Premier League-mester Leicester måtte ut i omkamp og ekstraomganger mot Derby for å avansere til femte runde, var det ventet at de skulle ta en oppskriftsmessig seier mot League One-laget Millwall på lørdag.

Slik ble det ikke. Shaun Cummings ble helten for vertene rett før slutt, og Millwall kunne juble for kvartfinaleplass i årets FA-cup.

Det er også verdt å nevne at Pep Guardiolas Manchester City må ut i omkamp mot Champhionship-laget Huddersfield, etter 0-0-resultatet på The John Smith's Stadium lørdag ettermiddag.

Utelukker ikke sensasjon

Sutton, som spiller sine hjemmekamper på Gander Green Lane, ligger for øyeblikket på 17.-plass i Vanarama National League. Det er den femte divisjonen i engelsk fotball.

Nå kommer 12 ganger FA-cup-vinner Arsenal på besøk.

- Hvis du ser spillere som Mesut Özil og Alexis Sanchez i lagoppstillingen, så har vi ingen sjanse. Men hvis de bruker et reservepreget lag øker det sjansene våre med ett eller to prosent, sier Sutton-manager Paul Doswell til BBC i forkant av kampen.

- Vår eneste sjanse er hvis han (Wenger) bruker et reservepreget lag, fordi ligaen vår kan konkurerre mot akademi-spillere. Da vil vi ha en skikkelig sjanse, forteller han.

Det er første gang i klubbens historie at Sutton har kommet seg til femte runde i FA-cupen. De slo den tidligere storheten Leeds United hjemme i fjerde runde.

Vinneren av kveldens kamp vil møte Lincoln i kvartfinalen.

  • Sutton United-Arsenal sendes på TV 2 Sport Premium klokken 20.55.Utforsk andre nettsteder fra Aller Media