Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik skal han løse krisa

Rosenborg står uten hovedtrener. Nå får Trond Henriksen ansvaret for å få klubben på vinnersporet igjen.

MIDLERTIDIG TRENER: Trond Henriksen tar over som hovedtrener i Rosenborg på midlertidig basis. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MIDLERTIDIG TRENER: Trond Henriksen tar over som hovedtrener i Rosenborg på midlertidig basis. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Det har skjedd mye på brakka de siste dagene. Etter at Rosenborg tapte 3-2 på Lerkendal mot Bodø/Glimt, gikk flere av toppene sammen med Eirik Horneland i møte, der de ble enige om at Horneland skal trekke seg fra sin stilling med umiddelbar virkning.

Det kom etter at Rosenborg ikke klarte å vinne sine tre første kamper mot Kristiansund, Molde og nevnte Bodø/Glimt.

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug, styreleder Ivar Koteng og sportssjef Mikael Dorsin er alle tause om trenerjakten som hele Norge kommer til å følge nøye med på.

I mellomtida kommer Trond Henriksen til å ta over. Han oppsummerer døgnet fra Horneland-sparkingen slik:

- Først og fremst tenker jeg at vi spilte en dårlig fotballkamp (mot Glimt). Deretter dro jeg hjem, og fikk i likhet med dere en melding om at det hadde vært et møte på klubbhuset. Mer enn det visste jeg ikke før jeg sto opp. Etter det har det gått slag i slag. Så nå har jeg gjort klar treningen og snakket med spillerne og støtteapparatet, sier Henriksen til Dagbladet.

- Vi skal ta et skippertak

Men til tross for at det «bare» er tre kamper med svake resultater, er det ikke noe nytt at Horneland og Rosenborg generelt har vært under press.

De slet med liknende problemer sportslig våren 2019, og deres tittelsjanser var så godt som borte før sommeren kom til Trondheim. Nå må Henriksen og Rosenborg forbedre resultatene raskt, dersom det samme ikke skal skje i år.

- Vi er enige om at vi skal ta et skippertak sammen i denne perioden som kommer nå. Det er en jævla viktig periode med åtte kamper på en måneds tid. Her må man finne de enkle tingene som vi kan bli bedre på, forteller Henriksen.

- Begynner antall kamper å renne ut, med tanke på seriegull?

- Nå tenker ikke jeg på noe gull, men hvordan de tre kampene har vært. Så nå må vi få en godfølelse og føle at vi spiller med energi og glede. Bare det kan hjelpe oss å vinne fotballkamper, så får vi heller telle opp etter hvert for å få guttene på rett kjøl igjen, sier han.

Det finnes mange eksempler på trenere som tar over midlertidig, men som ender opp som permanent trener. Henriksen avviser at det kan skje ham.

- Jeg skal være her til vi får en ny trener. Jeg tar de jobbene jeg blir bedt om i Rosenborg og gjør dem så godt jeg kan. Det har jeg tenkt til denne gangen også, opplyser han.

MØTTE PRESSEN: Ivar Koteng møtte pressen fredag i forbindelse med at Eirik Horneland er ferdig som Rosenborg-trener. Video: Mathias Hagen / Dagbladet Vis mer

- Vi har underprestert

Energien er blant nøklene for å få klubben tilbake på vinnersporet igjen. Hvordan laget ser ut mot Brann vil han ikke avsløre.

- Vi får se. Hovedsaken er å få energien tilbake, og at vi sprudler og skaper litt mer. Det er hovedmålet, så får vi se om vi klarer å vinne fotballkamper. Jeg mener vi har en spillergruppe her som er mer enn god nok til å vinne mange fotballkamper, sier Henriksen.

- Er det mye uforløst potensial i laget?

- Ja, vi har underprestert.

- Følte du spillerne mistet troen på Hornelands prosjekt?

- Jeg var en del av prosjektet selv. Vi har trent godt synes jeg. Vi har øvd mye på strukturen som vi ønsker å spille, men vi har ikke helt klart å få sett det på banen. Vi har ikke fått igjen for antall timer som er brukt, sier Henriksen.

Børven-oppdatering

To mål på tre kamper er fasiten. Rosenborg har slitt offensivt, noe Henriksen også erkjenner.

- Det er klart, vi skaper ikke målsjanser. Vi har en del å gå på, og det skal vi jobbe med, sier han.

- Det er alltid tøft å møte Brann. De er gode på hjemmebane og de har kommet godt i gang. Men vi har god sjanse til å plukke med oss poeng.

Mikael Dorsin er blant dem som skal bidra på treningsfeltet. Han var å se på RBKs første trening etter at Horneland forlot klubben. Han mener at laget er godt nok til å vinne titler.

SPORTSSJEF: Mikael Dorsin. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SPORTSSJEF: Mikael Dorsin. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Vi synes det. Vi har en god nok spillerstall til å konkurrere i toppen og vinne titler, samtidig så er det noe som ikke har funket helt, sier Dorsin til Dagbladet.

Torgeir Børven er en mann som kan styrke laget ytterligere, og Dorsin har troen på at Odd-spissen blir viktig for klubben.

- Spillerne vi henter blir viktige brikker. Vi henter ikke uviktige brikker, sier han.

Han opplyser om at det jobbes for å hente ham før overgangsvinduet stenger.

- Vi prøver å finne en løsning der han kommer før vinduet stenger. Jeg kan ikke si noe mer enn det, sier svensken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!