Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik skal Hareide stoppe Ronaldo: Studerer Høglis superspill fra 2011

- Han gjorde det perfekt.

TØFF OPPGAVE: Åge Hareide og Malmö får en tøff oppgave når de i morgen tar imot Real Madrid i Champions League. Men Åge Hareide har lagt en plan for å stoppe Cristiano Ronaldo.
Foto: Jonas Ekströmer / TT
TØFF OPPGAVE: Åge Hareide og Malmö får en tøff oppgave når de i morgen tar imot Real Madrid i Champions League. Men Åge Hareide har lagt en plan for å stoppe Cristiano Ronaldo. Foto: Jonas Ekströmer / TT Vis mer

(Dagbladet): I EM-kvalifiseringa i 2011, var Norge nære ved å sjokkere Portugals stjernelag i Lisboa. Aller best markerte Tom Høgli seg, da han hadde full kontroll på superstjerna Cristiano Ronaldo.

Og når Åge Hareides Malmö i morgen tar imot Real Madrids stjernegalleri, handler det om å ha koll på nettopp mannen som har blitt kåret til verdens beste fotballspiller to år på rad.

Hareide brukte hele søndagen på å se videoer av Real Madrids siste kamper, og har brukt tid på å finne kamper der Ronaldo ikke har gjort særlig ut av seg. Der beit Hareide seg da spesielt merke i EM-kvalifiseringskampen i 2011.

- Norge spilte mot Portugal borte i EM-kvaliken. Tom Høgli spilte høyreback, og Ronaldo kom ikke noen steder i det hele tatt, sier Hareide til Expressen.

- Høgli gjorde det perfekt Dermed har Malmös høyreback, Anton Tinnerholm, fått i oppgave å gjøre nøyaktig som Høgli.

SATT HELT UT AV SPILL: Cristiano Ronaldo var sjanseløs mot Tom Høgli. Portugiseren ble etterhver frustrert. Her i en takling med nordmannen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SATT HELT UT AV SPILL: Cristiano Ronaldo var sjanseløs mot Tom Høgli. Portugiseren ble etterhver frustrert. Her i en takling med nordmannen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Høgli gjorde det perfekt. Mot en spiller som Cristiano Ronaldo handler det om å ligge tett på, holde ham feilvendt så mye som mulig og ikke gi ham rom i det hele tatt. Høgli tok Ronaldo helt ut av kampen. Den videoen skal jeg vise Anton, forklarer Hareide.

Men Ronaldo har ikke fått Gullballen to år på rad uten grunn:

- På en bra dag tar Ronaldo seg forbi hvem det skulle være, innrømmer Hareide.

Expressen skriver også at Hareide reiste til Danmark søndag, for å se derbyet mellom Brøndby og FC København, der Høgli jo befinner seg. Tom Høgli ble imidlertid skadet etter bare fire minutter etter en stygg takling, og pådro seg et brudd i ryggen.

Tallene Annen kuriosa foran storkampen: Real Madrids budsjetter er på en helt annen planet å regne sammenlignet med Malmö. Expressen har sett på tallene:

Verdien på hele Malmös lag er hele seks ganger mindre enn Cristiano Ronaldos verdi alene. Mens Ronaldo er verdt en drøy milliard kroner, er Malmö verdt snaut 190 millioner.

MÅ STOPPES: Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Juan Medina
MÅ STOPPES: Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 904757471


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media