Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik skal Høgmo banke Malta

Norges plan.

VALLETTA (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo har laget klart før morgendagens møte med Malta. Men både spillerne og offentligheten må vente før de får svar på spørsmålet alle mumler i forbindelse med denne landslagssamlinga:

- Spiller Martin Ødegaard?

- Det får du se i morgen.

Malta bedre bakover Men planen for hvordan Malta skal slås, delte han på både norsk og engelsk.

- Vi har sett et Malta-lag som har strammet opp sin defensive organisering veldig de siste kampene. Det blir en kamp hvor det er ekstremt viktig at vi er konsentrert gjennom 90 minutter, og holder oss til planen. Det betyr å holde tempo i alle spillets faser, sier Høgmo på pressekonferansen.

- Vi må true dem på sidene og i bakrommet. Det handler om å bryte ned motstanderen, utdyper landslagssjefen.

Få spørsmål til Skjelbred Ifølge Høgmo har Norge hatt gode treninger siden landslaget møttes på mandag. Spesielt tirsdag og onsdag var han fornøyd med kvaliteten.

Mindre fornøyd var han da han fikk spørsmål - fra VG - om hvorvidt hans akademiske retorikk har ført til at landslaget har distansert seg fra folket:
 
- Jeg tenker at når det kommer nesten 30 000 på Ullevaal, så har folk forstått hva vi holder på med, svarte Høgmo.

Ved hans side på den obligatoriske før-kampen-pressekonferansen på Ta'Qali Stadion, satt landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred.

Han slapp i det hele tatt billig unna, men kunngjorde at følelsen er god før kvalikens første bortekamp:

- Selvtilliten er stor i gruppa, og gutta er gira for å få komme ut på banen. Nå gleder vi oss alle til å begynne. Det blir godt.

JAKTER TRE POENG: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var åpen om Norges offensive plan før møtet med Malta. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
JAKTER TRE POENG: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var åpen om Norges offensive plan før møtet med Malta. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media