MENTAL UTFORDRING: Anders Fannemel (t.v.), Rune Velta, Anders Bardal, Alexander Stöckl og Bjørn Einar Romøren etter avlysningen i går. I dag må de takle tre omganger i Vikersund. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
MENTAL UTFORDRING: Anders Fannemel (t.v.), Rune Velta, Anders Bardal, Alexander Stöckl og Bjørn Einar Romøren etter avlysningen i går. I dag må de takle tre omganger i Vikersund. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Slik skal hopperne takle tre omganger i stedet for to

- Det blir en utfordring.

VIKERSUND (Dagbladet): Speakeren prøvde sitt beste da han beskrev været i Vikersund i går som «trolsk stemning», men til slutt førte vinden til avlysning i VM-åpningen.

Dermed blir det tre omganger hopping i dag, potensielt i hvert fall, og det mener landslagstrener Alexander Stöckl er en god ting.

- Jeg tror det er bra for alle. Målet var fire runder, men nå får vi i hvert fall tre, og da blir forholdene jevnt fordelt. Det øker sjansene for at det blir like forhold for alle utøverne, sier Stöckl til Dagbladet.

Lengre konkurranse
Samtidig er det uvant, og landslagsledelsen kommer til å gjøre grep for at hopperne skal være best mulig forberedt.

- Tre omganger er vanskelig på den måten at gutta må forberede seg tre ganger. Det er tøft i en stor skiflygingsbakke, og legger mer press på alle, sier han.

- Det vil bli to til to og en halv times konkurranse i motsetning til halvannen time, som er det vanlige. Da må gutta gå fra høy intensitet til lav, opp og ned, tre ganger. Det er det vanskelige. Vi må passe på at alle får roet seg godt mellom hoppene, sier Stöckl.

Tror på Velta
I dag er det også utsolgt i Vikersund, og folkemassene fra i går kommer til å være enda større.

Rune Velta imponerte i den avlyste omgangen, og må finne seg i at det stilles forventninger til at han følger opp. Det presset tror Alexander Stöckl at unggutten takler.

- Akkurat nå er han helt høy på grunn av det hoppet. Så jeg håper han holder på den følelsen. Han har all grunn til å ha en god innstilling, mener østerrikeren.