PÅ PLASS:  Anders Jacobsen og co. trener for tida i den lille VM-bakken i Val di Fiemme. Lørdag er det renn. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
PÅ PLASS: Anders Jacobsen og co. trener for tida i den lille VM-bakken i Val di Fiemme. Lørdag er det renn. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Slik skal Jacobsen & co. sjokkere konkurrentene

Stivere sko, bedre glid og ny VM-dress.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Justeringer på sko, ski og dresser skal gi Anders Jacobsen (28) og de norske hopperne VM-fordeler overfor konkurrentene.

Hemmelighetskremmeriet var stort i italienske Val di Fiemme i går. Det startet med at sportssjef Clas Brede Bråthen ikke ville si
noe som helst. Men etter hvert fikk Dagbladet bekreftet opplysningene fra flere hold:

Jacobsen og co. stiller i VM med nye hoppsko, som i hovedsak er stivere enn de forrige. I tillegg har nordmennene fått ny struktur på skiene. Dette skal gi bedre gli.

Ta med at også hoppdressene er nye og individuelt tilpasset, så ligger det i kortene at nordmennene figurerer i VM-byen med ess i ermet.

- Jeg kan ikke huske at vi har vært bedre forberedt til et mesterskap, sier Bråthen.

Gunstig Hopperne trente i går i den lille bakken i Val di Fiemme. Jacobsen, som hadde braksuksess i Hoppuka og kom på 2. plass, klarte å finne rytmen.

Underveis befant han seg i en boble. Først på vei til NRKs direktesending seinere på kvelden, tok han seg tid til Dagbladet.

- Med tanke på at det er VM, trodde jeg at skuldrene skulle være høyere, sier han om starten.

Det nye hopputstyret ble prøvd ut under trening i østerrikske Seefeld tidligere i uka. Det skal ha slått så gunstig ut av hoppbossene nikket fornøyd til hverandre.

Heller ikke Jacobsen vil si for mye, men røper:

- Det er gjort små endringer med hoppskoene. De er stivere, og det skal gi bedre kontakt med underlaget i tilløpet.

Han fortsetter:

- Når det gjelder strukturen på skiene, er det heller ingen revolusjon. Men det handler om å få større fart. På treninga var jeg 0,2 kilometer bak toppfarten. Til å være liten og lett, synes jeg dette er bra.

Riktig fasong Jacobsen har ennå ikke prøvd den nye dressen, som vil bli tatt i bruk under det første rennet lørdag. Andreas Vilberg, syerske for hopperne, har brukt to år på å utvikle VM-dressene.

- Naturligvis er dette hemmeligheter. Men jeg har jobbet mye med å finne riktig fasong for den enkelte hopper. Dressene er individuelt tilpasset. Materialet er det beste fra denne sesongen og forrige.

- Alle stiller med det ultimate utstyret, sier Bråthen.

Det er ikke Anders Jacobsen uenig i. I de siste rennene har han slitt med forkjølelse og sykdom. Nå er han frisk, og håper å være lokomotivet på et norsk lag som tar Italia med storm.

Nyheten om at nordmennene stiller med nytt superutstyr, får det trolig til å gå kaldt nedover ryggen på konkurrentene.

- Jeg ønsker meg medalje, sier Jacobsen.