VARMT: Det blir flere glohete dager for Alexander Kristoff og resten av rytterne de kommende dagene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VARMT: Det blir flere glohete dager for Alexander Kristoff og resten av rytterne de kommende dagene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Slik skal Kristoff holde "koken" i fjellene

Harde etapper venter for nordmannen i Pyreneene.

LA PIERRE SAINT MARTIN/OSLO (procycling.no): De kommende dagene gjelder det for Alexander Kristoff og de andre spurterne å komme seg igjennom etappene innenfor tidsgrensen, uten å bruke for mye krefter.

I verste fall må de vente helt til siste etappe i Paris før de får spurte om seier igjen.

Det er noen etapper mellom Pyreneene og Alpene som kan ende i spurt, men det er slettes ikke sikkert.

Varme dager i vente

Da procycling.no snakket med Kristoff etter tirsdagens fjelletappe, gledet han seg ikke nevneverdig til de kommende dagene.

- Det gikk greit i dag, men det var varmt. Jeg gleder meg ikke akkurat til det blir varmere. Det var greit i dag, men det blir verre i morgen. Da gjelder det å henge med så lenge som mulig. Hvis du detter av i første bakke det blir det tungt, sier Kristoff.

- Hvordan føles kroppen?

- Det kjennes greit ut. Det var tungt å komme seg opp, men vi kjørte kontrollert. Det var aldri maks.

Værmeldingene viser at det kan bli opp mot 40 grader i de franske dalene de kommende dagene. 

- Det blir nok isposer i langesonen som jeg kan ha i nakken i morgen, men ellers blir det bare å kjøle seg ned.

Gjelder å spare krefter

Selv om fjelletappene er et slit for de med noen kilo ekstra muskler på kroppen, så gjelder det å spare krefter der man kan.

- Jeg prøver egentlig å spare mest mulig krefter og sitte med de jeg pleier å sitte med. Det gjelder bare å henge med de andre spurterne som skal komme seg gjennom på best mulig måte.

- Det er ikke alltid det er like lett, men som regel er jeg bedre enn Greipel og Cavendish i bakkene, så jeg skal normalt sett klare å henge med lenger enn de. Jeg pleier som regel å følge med når de detter av, for de har alltid noen hjelpere rundt seg, og da er det som regel trygt.

Fryktede Tourmalet 

Dagens etappe er relativt flat før det kommer tre tøffe stigninger mot slutten av etappen. En av disse er Col du Tourmalet, det mest brukte fjellet i Tour de France. 17,1 kilometer med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 7,3 svir.

Procycling.no snakket med Alexander Kristoff før etappen startet i Pau tidligere i dag.

- Jeg tror det skal gå fint, men det vet du ikke før du er i bakkene.

- Hvordan er det å sykle en bakke som Tourmalet? 

- Jeg har syklet den før. Den er jo lang, men finner du ditt eget tempo så går det greit. I dag så kommer fortsatt bakkene mot slutten, så det bør gå greit, men har man en dårlig dag så blir det vanskelig.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!