LURING: Alexander Kristoff har flere alternativer å spille på dersom det ikke skulle gå veien i Flandern rundt som sykles søndag. Nordmannen er nok en gang på alles lepper etter enda en maktdemonstrasjon i Vest-Belgia denne uken. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no
LURING: Alexander Kristoff har flere alternativer å spille på dersom det ikke skulle gå veien i Flandern rundt som sykles søndag. Nordmannen er nok en gang på alles lepper etter enda en maktdemonstrasjon i Vest-Belgia denne uken. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.noVis mer

Slik skal Kristoff lure de andre i Flandern

- Det skaper frustrasjon.

DE PANNE (procycling.no) Oddsen sank ytterligere for norsk seier i Flandern rundt etter Alexander Kristoffs maktdemonstrasjon i De Panne torsdag. Nordmannen er en het favoritt til å endelig ta steget opp på pallen i brosteinsklassikeren som sykles søndag.  

Men 27-åringens eventyrlige resultater så langt i sesongen fører ikke bare positivitet med seg. Katjusja-rytteren må tåle å være mannen alle frykter og som ingen vil ha med seg i en finale. Der er han nærmest garantert å vinne en sluttspurt.  

Kan gi bort seier
Derfor kan Kristoff måtte se seg nødt til å gi bort en eventuell seier i Flandern rundt til en lagkompis, som for eksempel Luca Paolini som vant Gent-Wevelgem forrige helg.  

- Katjusja sykler for Alex som hovedkaptein. Men det Paolini gjør er veldig viktig. Det viser alle lagene at det er helt fritt fram for alle i Kristoffs lag til å vinne. Alex har ingen problemer med å gi fra seg seieren om det blir nødvendig, og kan fint finne på å drite i hele resultatet, forklarer stefar og trener Stein Ørn.  

Løsningen på et enormt Kristoff-fokus blant favorittene, er derfor å lure de andre til å sitte rundt nordmannen mens det avgjørende bruddet går lenger framme. Der skal etter planen Luca Paolini sitte med.

- Uforutsigbarheten skaper frustrasjon. Det er ikke bare å stole på at Alex sykler for å vinne, følger Ørn opp.  

- Tror du de andre lagene tenker over dette?  

- Jeg regner med de forstår mer etter at Paolini vant i Gent-Wevelgem.
 

Skuffet over favorittenes fravær
Dessverre for mange blir den 99. utgaven av Flandern rundt arrangert uten forhåndsfavorittene Tom Boonen (Etixx QuickStep) og Fabian Cancellara (Trek). Sistnevnte vant rittet i fjor, men er sammen med Boonen skadet. Det mener Ørn er uheldig for Kristoff.  

- Cancellara er Treks enestående kaptein. Det vi skape en blokk som kan stå i mot og avverge angrep. Et uorganisert løp er uønsket, påpeker Ørn.  

Men med Cancellaras fravær vil det altså bli et langt roligere Flandern rundt for Trek som ikke vil være med på å nøytralisere angrep og holde feltet samlet. Det legger mer ansvar over på et Katjusja-mannskap som Ørn er litt usikker på.  

Blant annet har Kristoffs håndplukkede hjelper, Jacobo Guarnieri, slitt med skader i oppkjøringen mot Flandern.  

- Jeg er litt usikker på formen til Guarnieri. Men det er flere gode ryttere som kan gjøre en jobb for Alex. Marco Haller har vært positiv, sier Ørn.  

I tillegg får Kristoff med seg en fremadstormende Sven Erik Bystrøm som har levert meget skarpt i De Panne.

LES OGSÅ: Bekreftet: Bystrøm sykler Flandern rundt

Nærmest perfekt oppladning
Med triumfen i De Panne tok Kristoff sin åttende etappeseier for sesongen. 27-åringen har fulgt samme oppkjøring til vårklassikerne i flere år, men aldri truffet like bra med formen som i år.  

- Har det vært en perfekt oppladning?  

- Det jeg kan si er at Paris-Nice ikke ble hardt nok. Men resultatet har ført til overskudd inn i fasen som vi er i nå. Det har vært fordeler og ulemper. For øyeblikket er det omtrent som forventet, sier Ørn.         

procycling.no gir deg alt fra Flandern rundt. Vi følger rittet live fra klokken 10:00 søndag.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.