Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik skal Kroatia stoppe Brasil

Møtes i kveld.

• Følg Brasil - Kroatia direkte klokka 21

(Dagbladet.no:) Kroatia skal ut i en av fotballens tøffeste oppgaver i kveld.

I 90 minutter skal de kjempe på Brasil, som har hele fotballverdenens øyne på seg - som de største VM-favorittene.

Kroatene er derimot ikke skremt, i hvert fall ikke før kampen. Og de har trua på at de skal klare å bite fra seg mot stjernene fra Sør-Amerika.

Her er noen punkter som trekkes fram i den kroatiske VM-leieren, foran kveldens kamp:

• De skal nekte Brasil rom.

• Overgangsspill og kontringer blir viktig.

• Kroatia skal prøve å få til eget spill.

FAVORITTER: Ronaldo, Ronaldinho og resten av Brasil-laget må finne seg i å være favoritter i kveld. Foto: EPA
FAVORITTER: Ronaldo, Ronaldinho og resten av Brasil-laget må finne seg i å være favoritter i kveld. Foto: EPA Vis mer

• De har ingenting å tape, siden alle forventer Brasil-seier.

• Kroatene sier det ikke i klartekst, men de er nødt til å stoppe verdens beste spiller - Ronaldinho.

Angrep beste forsvar?

- Jeg kan ikke love at vi skal vinne, men hvis de har en dårlig dag på jobben og vi en veldig bra, da kan det skje, sier spissen Dado Prso til den offisielle VM-sida.

Kroatia har lagt en plan, men flere av spillerne blir litt hemmelighetsfulle når de blir spurt om hvordan de skal slå Brasil.

- Vår styrke er i forsvaret, men folk sier jo at angrep er det beste forsvar, sier Prso kryptisk.

Forsvarsspiller Josip Simunic sier følgende om Brasil:

- De er det beste laget i verden for øyeblikket, og det skal bli en fornøyelse å møte dem. Vi har jobbet med et par taktiske varianter, og vi kjenner Brasil-spillerne inn og ut.

Slik skal Kroatia stoppe Brasil

Keeper Tomislav Butina har en formidabel oppgave foran seg. Han skal prøve å hindre scoringer fra Ronaldinho og Ronaldo. Adriano og Kaka, og alle de andre.

- Vi er nødt til å spille defensivt mot Brasil, men kan heller ikke ligge for dypt. Det ideelle vil være å komme 20-30 meter ut, og spille på så lite rom som mulig, sier Butina.

- Seier er en sensasjon

Landslagssjef Zlatko Kranjcar har forberedt seg på kveldens kamp i lang tid. Det er den tøffeste for dem i gruppa, som i tillegg består av Australia og Japan.

- Vi kommer ikke bare til å satse på kontringer, vi vil også spille vårt eget spill, sier han ifølge BBC.

Han sier at de ikke vifter med det hvite flagget på forhånd, og henviser til den overraskende uavgjortkampen mellom Sverige og Trindiad og Tobago.

Og Kroatia er faktisk ubeseiret mot Brasil, men de har ikke like god statistikk som Norge. De har møtt søramerikanerne bare én gang, og da endte det 1-1.

- 99 prosent sier Brasil er favoritter. Uavgjort vil være en suksess for oss, og en seier vil være en sensasjon, sier midtbanespiller Igor Tudor.

• Følg Brasil - Kroatia direkte klokka 21

VEIVER IKKE MED DET HVITE FLAGGET: Ikke ennå, i hvert fall. Kroatia-trener Zlatko Kranjcar håper på uavgjort, og drømmer om seier.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling