GULLJAKT: Orienteringsløperen Olav Lundanes er klar for å forsvare VM-gullet på langdistanse i Estland. Her med gullmedaljen fra fjorårets VM i Strömstad, Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
GULLJAKT: Orienteringsløperen Olav Lundanes er klar for å forsvare VM-gullet på langdistanse i Estland. Her med gullmedaljen fra fjorårets VM i Strömstad, Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix Vis mer

Slik skal Lundanes forsvare VM-gullet: - Veldig annerledes fra i fjor

Tirsdag skal Olav Lundanes (29) forsøke å ta gull på langdistanse i orienterings-VM. Nordmannen er regjerende mester på distansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mesterskapsløypa i Estland er langt fra ukjent for Lundanes. Han har i løpet av de to siste årene vært på til sammen fem lange treningssamlinger i landet, men har fortsatt ting å jobbe med, ifølge ham selv.

- Det er fortsatt ting å jobbe med. Jeg kom til Estland fredag for å få ytterligere to treningsøkter i relevant terreng. Én av dem i konkurransefart, den andre i rolig tempo for å plukke opp mer av detaljene både på kartet og i terrenget, sier han.

Lundanes sikret seg gull på både langdistanse og stafetten i Strömstad-VM i fjor. I tillegg tok han sølv på mellomdistanse.

Nå går han for medalje på de samme distanse i Estland.

Lundanes har gjennomført svært mange treningsøkter i VM-relevant terreng de siste to årene.

- Terrenget i Estland er veldig annerledes fra i fjor. Det eneste man kan være sikker på, er at myrene er tunge og våte. Dermed bør man unngå dem, sier han og påpeker samtidig at VM-løypa byr på solide utfordringer.

- I skogen i Estland er det veldig tett vegetasjon og dårlig sikt. Formasjonene er også ganske diffuse, med uklare grenser for hva som er grøntfelt. Generelt er det få helt klare detaljer å orientere på, og det er noe som trenger mye tilvenning. Det er lett å bli usikker, sier han.

VM starten i langdistanse går tirsdag klokken 10.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer