Slik skal Lundanes forsvare VM-gullet: - Veldig annerledes fra i fjor

Tirsdag skal Olav Lundanes (29) forsøke å ta gull på langdistanse i orienterings-VM. Nordmannen er regjerende mester på distansen.

GULLJAKT: Orienteringsløperen Olav Lundanes er klar for å forsvare VM-gullet på langdistanse i Estland. Her med gullmedaljen fra fjorårets VM i Strömstad, Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
GULLJAKT: Orienteringsløperen Olav Lundanes er klar for å forsvare VM-gullet på langdistanse i Estland. Her med gullmedaljen fra fjorårets VM i Strömstad, Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mesterskapsløypa i Estland er langt fra ukjent for Lundanes. Han har i løpet av de to siste årene vært på til sammen fem lange treningssamlinger i landet, men har fortsatt ting å jobbe med, ifølge ham selv.

- Det er fortsatt ting å jobbe med. Jeg kom til Estland fredag for å få ytterligere to treningsøkter i relevant terreng. Én av dem i konkurransefart, den andre i rolig tempo for å plukke opp mer av detaljene både på kartet og i terrenget, sier han.

Lundanes sikret seg gull på både langdistanse og stafetten i Strömstad-VM i fjor. I tillegg tok han sølv på mellomdistanse.

Nå går han for medalje på de samme distanse i Estland.

Lundanes har gjennomført svært mange treningsøkter i VM-relevant terreng de siste to årene.

- Terrenget i Estland er veldig annerledes fra i fjor. Det eneste man kan være sikker på, er at myrene er tunge og våte. Dermed bør man unngå dem, sier han og påpeker samtidig at VM-løypa byr på solide utfordringer.

- I skogen i Estland er det veldig tett vegetasjon og dårlig sikt. Formasjonene er også ganske diffuse, med uklare grenser for hva som er grøntfelt. Generelt er det få helt klare detaljer å orientere på, og det er noe som trenger mye tilvenning. Det er lett å bli usikker, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer