Slik skal Martin holde seg frisk

Martin Andresen møter seriestarten med et helt nytt treningsprogram for å unngå en ny marerittsesong. Men landslaget tenker han ikke på. Han ser ikke kampene en gang.

MALVIK (Dagbladet): I går spilte han sin første fulle kamp på nesten et halvt år. Den nyvalgte Brann-kapteinen viste at han har brukt tida godt. Han styrte det meste som skjedde av spill i Abrahallen, pisket medspillerne så fråden sprutet, hadde en stor aksjonsradius, og slo sikre og smarte pasninger.

I 60 minutter. Da Andresen sloknet, tok RBK totalt over.

-  Det er ikke så farlig. Det viktigste var at vi spilte mye bedre enn vi har gjort før i vinter, sier Andresen fem minutter etter at Yssouf Kone har satt inn kampens eneste mål for Rosenborg.

Egne styrkeøvelser

Etter at Andresen brukte 2003 og 2004 på å etablere seg i Norges desiderte fotballelite, ble han gjort til landslagskaptein av Åge Hareide og kjøpt opp av Brann. Men 2005 ble intet lykkeår. Han fikk bare 16 fulle tippeligakamper i sin nye klubb. Lyskeproblemene som ødela hele forrige sesongoppkjøring slapp aldri taket, og han måtte også stå over landslagets to playoffkamper mot Tsjekkia sist høst.

Sist han spilte 90 minutter fotball, var mot Lyn 25. september.

-  Det er blitt mye alternativ trening det siste halvåret, ikke minst løping og styrketrening, så fortsatt trenger jeg det jeg kan få av kamper. Men jeg har en bedre følelse nå enn på lenge, sier han.

For å unngå mer skadetrøbbel vil Andresen legge om sin fysiske trening fra det han har gjort tidligere trening.

 LEGGER OM TRENINGA:
Martin Andersen.
LEGGER OM TRENINGA: Martin Andersen. Vis mer

-  Forebyggende trening blir svært viktig for meg. Jeg må gjøre faste øvelser for å styrke området rundt mage, rygg og lyske, det blir en viktig del av egentreninga framover, sier han.

Fornøyd Mjelde

I de fem månedene Martin har vært skadet, har landslagets resultater vært elendige. Selv tenker han ikke så veldig mye over framtida med mørkeblå shorts.

-  Landslaget får komme når det har gått noen kamper, og jeg har spilt bra for Brann.

-  Hva synes du om deres resultater den siste tida?

-  Jeg synes alle skriveriene om nedturen er litt overdrevet. Vi skal huske at vi i playoffkampene møtte ett av verdens beste lag, sier Andresen, som ikke har sett mer enn én omgang - mot USA - i de fem kampene som har endt med tap.

-  Det har bare ikke passet, sier han.

Trener Mons Ivar Mjelde dro til Trøndelag med 12 førstelagsspillere pluss en reservekeeper og et 15-årig talent på benken. Likevel bød laget Rosenborg på skikkelig motstand, mye takket være Andresens midtbanespill.

-  På grunn av alle skadene har vi fram til nå prioritert mengdetrening, ikke kampresultater. Jeg er veldig fornøyd med det vi så her i dag, og for Martins del handler det om å være frisk. Da blir han utrolig viktig for Brann, og også for landslaget, sier Mjelde.