Slik skal Nordlie fjerne spillernes motvilje

- Jeg skal vinne respekten deres.

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Det er ikke uvanlig i fotballverden at deler av en spillergruppe murrer mot treneren. Men det hører med til sjeldenhetene at misnøyen kommer til overflaten allerede før treneren har satt sine bein på treningfeltet.

Akkurat det var selvsagt et tema da Tom Nordlie i dag møtte pressen for første gang som Fredrikstad-trener.

Og selv om lokalavisa har skrevet at det nærmest ble ampert i garderoben da spillerne fikk vite at klubben forhandler med Nordlie, og Dagbladet vet at minst 5-6 av de mer erfarne spillerne er kritisk innstilt, insiterer hovedpersonen selv på at han tar det hele med knusende ro.

- En del av dem påstår selv at det er ganske overdimensjonert. Hvis alle sto med henda i været da jeg kom hadde jeg vært litt bekymra. Jeg skal ikke måles på rykter og hva folk tror — jeg skal måles på det jeg gjør når jeg er her. Jeg er helt ubekymret i forhold til det, sier Nordlie til Dagbladet.

- Føler du at du har fått et stempel som en som sliter på omgivelsene om som er vanskelig å samarbeide med?

- Ja, takk skal dere ha, sier Nordlie med et smil.

- Jeg synes det er tabloid, og at det viser liten innsikt i pedagogiske virkemidler jeg bruker som leder. Hvis folk ser en situasjonen der jeg er litt forbannet trekker de slutninger. Jeg er forbanna jeg, men jeg synes ofte det er de fem prosentene hvor jeg er det som vises. Og da blir inntrykket til folk sånn. De som kjenner meg vet at jeg er reflektert og har en del tanker, sier han.

Nordlie ser ikke noe stort behov for å rense lufta med spillerne som er mest skeptiske.

- Nei, jeg gjør ikke det. Kanskje jeg skal takke for at alle ønsker meg velkommen nå etterpå, he-he. Nei, det var en fleip. Det er helt uproblematisk. Jeg skal kjøre på det jeg tror på, så får jeg respekt gjennom det, sier han.

Blir vel redningsmann ut året
Nordlie overtar en fotballklubb i sportslig krise. Sølvmedaljer i fjor er blitt en kamp mot nedrykk i år, og foran søndagens kamp mot Tromsø ligger østfoldingene tredje sist på tabellen.

Selv er han ikke så glad i å bli kalt redningsmann — men det er liten tvil om at det er akkurat det han må være de neste månedene.

- Jeg blir vel det ut året. Men det er ikke jeg som skal redde dette, det er noe vi gjør sammen. Jeg er avhengig av spillergruppa, jeg er avhengig av folk rundt meg. Men jeg har noen tanker om hvilke knapper jeg skal trykke på, så får vi se til søndag hvis mye vi rekker. Vi har en del skader, så det blir vanskelig, men det er mulig å vinne til søndag. Så har vi 14 dager å prøve å utvikle ting, selv om noen er borte med landslag, sier han.

Kan møte gamleklubben i playoff
Nordlie erkjenner at det var en tung avgjørelse å forlate opprykksjagende Kongsvinger, men avviser at han gråt, slik KIL-leder Henrik Mohn hevdet i dag.

- Det er personlig mellom oss, men jeg gråt ikke. Jeg synes det var trist. Jeg tror han vet hva det har betydd for meg å være i KIL. Jeg har hatt nytte av Kongsvinger, de har hatt nytte av meg. Det har vært veldig ålreit.

- Har du tenkt på muligheten for at FFK og KIL kan bytte plass i divisjonssystemet — og kanskje møtes i en playoff?

- Det kan godt hende, det er litt spesielt om jeg skulle rykke opp og ned med et lag samme sesongen. Men det er ikke så mye jeg får påvirket de siste åtte kampene. Jeg tenker ikke sånn, jeg er ikke her for å rykke ned. Jeg er her for å greie plassen.

- Kan du love at FFK holder plassen?

- Jeg kan ikke love, det blir vanskelig. Men jeg skal gjøre mitt ytterste for at vi sammen skal greie det, sier Nordlie til Dagbladet.

OFFENSIV: Nordlie overtar en fotballklubb i sportslig krise, men har planen klar for hvordan han skal snu det.Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
OFFENSIV: Nordlie overtar en fotballklubb i sportslig krise, men har planen klar for hvordan han skal snu det.Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer