Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik skal Norge dødball-drepe Moldova

- Skal se det hvite i øynene til gutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet.no): Hellas brukte 77 minutter på å score vinnermålet mot Moldova på lørdag. Om to dager er det Norge som skal prøve å trenge gjennom den forventede forsvarsmuren.

- Hellas hadde ti cornere mot Moldova. Vi får sikkert et tilsvarende antall, sier Åge Hareide.

Derfor driller også Ole By Rise spillerne mye på faste situasjoner. Etter oppvarmingen i dag, var dette det eneste spillerne trente på. Dødballene kommer trolig til å bli viktigere enn vanlig.

Lite bakrom

- Det kan hende at de ikke blir viktige i det hele tatt, hvis vi gjør som i Ungarn og klarer å få bakrom og gode overganger. Men det vi har sett av Moldova viser at de trolig vil gi bort lite rom, og da kan dødballene blir viktige, sier Ola By Rise til Dagbladet.no.

Assistenttreneren har fått ansvaret for dødballene på landslaget, og har jobbet mye med dette siden han tok over etter Stig Inge Bjørnebye.

Under mandagens økt på Bislett Stadion trente de norske gutta først på cornere, deretter på frispark fra sida og frispark foran mål.

Nøyaktige labber

SERVITØREN: Morten Gamst Pedersen skal slå presise dødballer på onsdag, og han håper løpene inn i boksen stemmer med serveringen. Foto: ARNT E. FOLVIK
SERVITØREN: Morten Gamst Pedersen skal slå presise dødballer på onsdag, og han håper løpene inn i boksen stemmer med serveringen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Dagbladet.no har snakket med både By Rise og Morten Gamst Pedersen, som begge legger vekt på at noe av det viktigste sitter i hodet til spillerne.

- På onsdag skal vi se det hvite i øynene til spillerne, sier By Rise.

Han ønsker en Erik Hagen-innstilling foran mål, spillere som rett og slett har bestemt seg for at den ballen skal inn.

For oppskriften på gode dødballer er like enkel som den er vanskelig:

• Avleveringen må være presis.

- De som legger dødballene må ha den gode følelsen i foten. Vi hadde et par unøyaktige sist. Det handler om å være sterk i trua og nøyaktig på labben, sier By Rise.

- Ballen må på rett plass til rett tid. Det er veldig små marginer. Det skal ikke mer til enn et par millimeters feiltreff på ballen, før den ikke går dit den skal, sier Gamsten.

Vil ha et dødballrykte

image: Slik skal Norge dødball-drepe Moldova

• De andre spillerne må løpe som avtalt.

- Kvaliteten på løpene på onsdag blir svært viktig, forteller By Rise.

- Samhandlingen er avgjørende. Det hjelper fint lite at serven er bra hvis løpene ikke stemmer, sier Gamsten.

Det norske landslaget har forutsetninger for å avgjøre enda flere kamper på dødballer. Vi har sterke og hodesterke spillere i boksen og pasningsleggere med følsomme føtter.

- Jeg ønsker at vi skal ha et rykte på oss for å være et fryktet dødballag. Hver gang vi har en god dødballmulighet skal vi skape en farlighet, sier dødballsjef By Rise.

Debatt

Hva slags kamp forventer du deg mot Moldova?

INN MED HODESTYRKE: Åge Hareide erstatter Ole Gunnar Solskjær med Frode Johnsen, og får dermed mer luftstyrke i feltet.
AVGJORDE PÅ HODET: Sigurd Rushfeldt scoret Norges eneste mål da vi møtte Moldova i fjor høst. På en dødball.