Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik skal Norge overliste den russiske keeperen

Får råd fra innsiden.

• Direkte på Dagbladet.no klokka 19.15: Norge - Russland.

METZ (Dagbladet.no): I fjor var Inna Suslina den målvakten som hadde den beste redningsprosenten i EM.

Men da det gjalt som mest - mot slutten av finalen - var det Katrine Lunde Haraldsen som sto fram som mesterskapets beste keeper.

Nå skal de norske jentene igjen prøve å knekke koden.- Den beste jeg har spilt med

Anette Hovind Johansen kjenner Suslina bedre enn noen annen på landslaget, siden begge spiller i danske GOG Svendborg. Bakspilleren legger ikke skjul på at det er en tøff oppgave å skulle overliste den russiske målvakten.

- Hun er nok den beste målvakten jeg har spilt sammen med. Inna er stor og dekker mye av målet. Hun blir ofte stående lenge, slik at skytteren må velge hjørne. Det kan hun gjøre siden hun har så lange armer som plukker mye, sier Anette til Dagbladet.no.

- Hun har også bra reaksjon, selv om hun er såpass stor.Sliter med kantskudd

STERK: Anette Hovind Johansen kjenner den russiske målvakten Inna Suslina godt fra GOG Svendborg, og har tipset de andre norske jentene om hennes svakheter. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
STERK: Anette Hovind Johansen kjenner den russiske målvakten Inna Suslina godt fra GOG Svendborg, og har tipset de andre norske jentene om hennes svakheter. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

Hovind Johansen er full av respekt for den russiske sisteskansen. Men er det en umulig oppgave å skyte henne i senk? Absolutt ikke. I EM-finalen for ett år siden hadde hun ikke noe å stille opp med.

- Svakheten hennes er kantskudd. Hun sliter med skudd som blir plassert rundt beina hennes, sier bakspilleren.

Dette er selvfølgelig råd hun kommer til å gi videre til de norske jentene. Anette trener med målvakten hver dag hele året, dermed sitter hun på nyttig innsideinformasjon til Marit Breiviks jenter.

- Det er klart jeg vil snakke med de andre spillerne, men ofte er det sånn at jentene selv har en formening om hvordan de vil skyte, og da er det best å holde seg til det. De fleste her har jo spilt mot Inna flere ganger tidligere.

• Terese Pedersen og skadde Linn J. Sulland står over kveldens kamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media