Slik skal Norge overliste den russiske keeperen

Får råd fra innsiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Direkte på Dagbladet.no klokka 19.15: Norge - Russland.

METZ (Dagbladet.no): I fjor var Inna Suslina den målvakten som hadde den beste redningsprosenten i EM. Men da det gjalt som mest - mot slutten av finalen - var det Katrine Lunde Haraldsen som sto fram som mesterskapets beste keeper.

Nå skal de norske jentene igjen prøve å knekke koden.

- Den beste jeg har spilt med

Anette Hovind Johansen kjenner Suslina bedre enn noen annen på landslaget, siden begge spiller i danske GOG Svendborg. Bakspilleren legger ikke skjul på at det er en tøff oppgave å skulle overliste den russiske målvakten.

- Hun er nok den beste målvakten jeg har spilt sammen med. Inna er stor og dekker mye av målet. Hun blir ofte stående lenge, slik at skytteren må velge hjørne. Det kan hun gjøre siden hun har så lange armer som plukker mye, sier Anette til Dagbladet.no.

- Hun har også bra reaksjon, selv om hun er såpass stor.

Sliter med kantskudd

Hovind Johansen er full av respekt for den russiske sisteskansen. Men er det en umulig oppgave å skyte henne i senk? Absolutt ikke. I EM-finalen for ett år siden hadde hun ikke noe å stille opp med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.