MISTET OL: Sportssjef i NRK, Rune Haug, vil fortsatt satse på vinteridrett. Her med Anne Rimmen (t.v.) og Ingerid Stenvold.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
MISTET OL: Sportssjef i NRK, Rune Haug, vil fortsatt satse på vinteridrett. Her med Anne Rimmen (t.v.) og Ingerid Stenvold. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

Slik skal NRK forsvare vintertronen i TV-krigen

- Vi vil fortsatt satse på vinterhelgene, sier sportssjefen.

(Dagbladet): I går ble det klart at NRK ikke får TV-rettighetene til vinter-OL i 2014 og sommer-OL i 2016.

Nå forteller NRKs sportssjef at de fortsatt vil satse knallhardt på vinteridrett i tida som kommer.

- For tre måneder siden (VM i Holmenkollen) fikk vi beskjed om at vi var verdens beste på å produsere ski-VM. Vi har fortsatt mange attraktive arrangementer, og vi må bygge videre på det vi kan aller best, sier sportssjef i NRK, Rune Haug til Dagbladet.

- Det er selvsagt trist for oss at vi ikke fikk OL, men i løpet av dagen skal vi bli ferdig med deppingen og tenke framover. NRK sine seere skal fortsatt se fantastisk sport på kanalen, sier Haug.

- Vinterhelga er viktig Skiskyting, langrenn og friidrett vil fortsatt være en viktig del av NRK sine sportssendinger. Kanalen har rettighetene til ski-VM fram til 2017, og neste år skal de vise både VM i skiskyting og sommer-OL fra London.

VANT I VANCOUVER: NRK mistet OL i 2014 og 2016 til TV 2. Dermed må man bytte kanal for å se Marit Bjørgen og de andre langrennsløperne i Russland om tre år.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
VANT I VANCOUVER: NRK mistet OL i 2014 og 2016 til TV 2. Dermed må man bytte kanal for å se Marit Bjørgen og de andre langrennsløperne i Russland om tre år. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Vinterhelga er veldig viktig for folk, og vi vil legge mye jobb i å lage god TV fra verdenscupen i både langrenn og skiskyting. Selv om vi tapte kampen om OL i 2014 og 2016, vil det fortsatt være mye god sport på NRK, sier Haug.

- Vil NRK Sporten komme med nye satsingsområder?

- Det er for tidlig å svare på, sier Haug.

Ny gulrot? OL har i mange år vært NRKs store sportsbegivenhet. Haug vil ikke røpe om eventuelle nye store prosjekter.

- Det er noe vi skal evaluere fortløpende. NRK har god tradisjon for å forvalte lisenspengene på en god måte, og vi vil fortsatt ha mange gode idrettssendinger, sier Haug.

VISES PÅ TV2: Petter Northug vant femmila i Vancouver. Tyske Axel Teichmann (svart) tok sølv og svenske Johan Olsson (hvit) bronse. Sveitsiske Dario Cologna falt i oppløpet.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
VISES PÅ TV2: Petter Northug vant femmila i Vancouver. Tyske Axel Teichmann (svart) tok sølv og svenske Johan Olsson (hvit) bronse. Sveitsiske Dario Cologna falt i oppløpet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Er Champions League aktuelt for NRK?

- Nei, det blir for dyrt for oss, sier Haug.

FÅR IKKE KOMMENTERE VINTER-OL: Statskanalen sendte over 500 timer fra Vancouver.  F.v.  Arne Scheie, Karen Marie Ellefsen, Anne Rimmen og Jon Herwig Carlsen.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FÅR IKKE KOMMENTERE VINTER-OL: Statskanalen sendte over 500 timer fra Vancouver. F.v. Arne Scheie, Karen Marie Ellefsen, Anne Rimmen og Jon Herwig Carlsen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer