Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League utsettes:

Slik skal Premier League reddes

Premier League håper på å fullføre sesongen i sommer, men det kommer an på utviklingen av virusutbruddet. Dermed kan Liverpool få sitt etterlengtede ligagull.

SATT PÅ VENT: Premier League har stoppet helt opp som følge av coronaviruset. Hva som skjer videre for klubber som Liverpool og Manchester United, er uvisst. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
SATT PÅ VENT: Premier League har stoppet helt opp som følge av coronaviruset. Hva som skjer videre for klubber som Liverpool og Manchester United, er uvisst. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix Vis mer

I dag møttes alle 20 Premier League-klubber for å diskutere framtida til engelsk fotball. Ligaen er midlertidig stanset på grunn av coronaviruset som har rammet hele Europa.

Samtalene ble ledet av Premier League-direktør Claudia Arney.

I første omgang ville Premier League forsøke å sette i gang ligaen 4. april. Det kan man si er så godt som umulig i dagens situasjon, og deres nye mål er nå å komme i gang 30. april. Det bekrefter Premier League på sine nettsider.

UEFA har tidligere anbefalt de europeiske ligaene å fullføre sesongen til 30. juni. Dersom det er gjennomførbart, vil de ligge godt an til å starte en ny sesong når august nærmer seg.

Videre understreker de at de kommer til å følge rådene til myndighetene, og at helsa går foran fotballen.

Reglene i England sier at seriene skal i utgangspunktet være helt ferdigspilt 1. juni. Nå er det lite sannsynlig.

Får rom av UEFA

Premier League er enige i det forslaget, og det kom fram i dag at de vil gjøre alt for å fullføre sesongen.

De europeiske klubbene har tidligere fått rom av UEFA til å fullføre sesongen. Fotball-EM har blitt flyttet til sommeren 2021. Det samme har Copa America.

Likevel er det langt fra usikkert at nettopp det skjer. I verste fall kan hele sesongen avlyses. Det kan bety at ingen lag vil rykke ned og ingen lag vil vinne. Dermed vil Liverpool i så fall miste ligagullet, som de skulle innkassere om få kamper.

I tillegg er det usikkert hvem som i så fall kommer til å rykke ned. Et forslag som har blitt nevnt, er at neste sesong inneholder 22 lag i Premier League. Altså alle lag fra årets Premier League-sesong, i tillegg til Leeds og West Bromwich, som ligger an til opprykk fra Championship.

Spenning i bunn

Liverpool har vært suverene i ligaen denne sesongen, og de leder med 25 poeng ned til Manchester City. For Liverpools del er det ni kamper igjen av sesongen.

I andre enden av tabellen kjemper lag som Norwich, Aston Villa, Bournemouth, Watford og West Ham om å unngå nedrykk. Slik det er nå, er det de tre førstnevnte som ligger dårligst an på tabellen.

I alle de tre klubbene er det nordmenn i troppen.

Engelske medier spekulerer også hva som skjer med kontraktene til diverse spillere. For eksempel Chelseas Willian har en kontrakt som går ut 30. juni. Dermed kan spillere som Willian være i fare for å være uten kontrakt før sesongen er ferdigspilt.

Chelsea-stjerne Callum Hudson-Odoi har blitt bekreftet smittet av coronaviruset. Det samme gjelder Arsenal-manager Mikel Arteta.

Hele Norges coronakart