Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik skal Riise lure Xherdan Shaqiri

- Han jukser defensivt, sier Drillo.

PLANEN KLAR: John Arne Riise under fotballandslagets trening på Stade de Suisse i Bern torsdag kveld. Snart er det hans oppgave å temme Xherdan Shaqiri og co., med hjelp fra de andre, så klart. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PLANEN KLAR: John Arne Riise under fotballandslagets trening på Stade de Suisse i Bern torsdag kveld. Snart er det hans oppgave å temme Xherdan Shaqiri og co., med hjelp fra de andre, så klart. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

BERN (Dagbladet): Bayern München-stjerne Xherdan Shaqiri er mannen som blir nevnt oftest når landslagssjef Egil Drillo Olsen skal advare spillerne sine mot sveitsiske farer i Bern i morgen.

Men den hurtige vingen er også en akilleshæl Drillo vil sikte på.

- Offensivt er det jo Shaqiri som er den mest kjente. Han er driblesterk med stor fart, går ofte innover i banen og har vært involvert i mange av målene deres. Men han liker å gå bakober, liker å ha mange touch, og det liker jeg også at motstanderen gjør. Klarer vi å dytte ham inn der vi har god sikring, håper jeg vi skal klare å temme ham, sier landslagssjefen.

- Samtidig jukser Shaqiri defensivt, han er ikke noe aktivum der, han er langt dårligere bakover. Det er en mulighet, sveitserne er sårbare på kantene, og vi bør komme til innlegg ganske ofte, sier Drillo til Dagbladet.

Plan
John Arne Riise har merket seg det samme.

Det er trolig han som står ansikt til ansikt med Bayern-kraftvingen i morgen kveld, og Riise har planen klar: Shaqiri liker ikke å jobbe bakover, så la oss prøve å få ham til å gjøre den jobben likevel, så han bruker krefter han hadde ønsket å bruke offensivt.

- Det er sånn jeg alltid tenker. Spørsmålet er hvor mye de vil la høyrebacken sin gjøre alene, om de faktisk vil la Shaqiri jukse med den delen. Jeg har en plan før kampen, nå skal jeg gjøre det og det, men ting kan forandre seg. Jeg er av natur mer defensiv i bortekamper enn i hjemmekamper, men spiller vi bra og har ballen mye, kan jeg komme mer framover, sier Riise til Dagbladet.

Dødelige kontringer
Landslagssjefen har et par gode skalper på bortebane å se tilbake på, og ingenting hadde passet bedre enn om det kom en til i Bern i kveld.

- De kommer til å ha ballen mest, det er helt sikkert, men at de vinner sjansestatistikken og kampen, det er jeg langt mindre sikker på. Jeg er sånn rimelig optimist, sier Drillo.

- Hvilke feil må vi unngå?

- Selv om sveitserne er ganske possession-orienterte, så tar de kontringer om de får en god mulighet - det må vi unngå. Vi vet også at de er veldig sterke i gjenvinningsfasen, der må vi passe oss. Det ser ut som de har lært litt av Barcelona og Real Madrid i den fasen der, de står knallhardt på etter å ha mistet ball for å vinne den igjen, sier landslagssjefen.

Kantene har han allerede identifisert som en mulig svakhet, sårbarhet på dødballsituasjoner er en annen ting han mener Norge kan dra nytte av.

Lykkes vi med det, kan det bli bra.

- Gjør vi som vi skal gjøre defensivt, skal vi være vanskelige å skape sjanser på. Slovenia skapte nesten ikke en målsjanse mot oss, og det tyder på at vi er på rett vei der.  Klarer vi den jobben defensivt, så er jeg nesten helt sikker på at vi kommer til å score et mål, sier Drillo.

STJERNE OG SVAKHET: Shaqiri får noen beskjeder av trener Ottmar Hitzfeld. Drillo og Riise har merket seg svakheter bak Bayern-vingen. Foto: SCANPIX/AP/Keystone/Alessandro Della Bella
STJERNE OG SVAKHET: Shaqiri får noen beskjeder av trener Ottmar Hitzfeld. Drillo og Riise har merket seg svakheter bak Bayern-vingen. Foto: SCANPIX/AP/Keystone/Alessandro Della Bella Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media