Slik skal russerne ha jukset i OL: Babyflasker med urin gjennom skjult hull i veggen

Rodtsjenkov forteller om spionromanaktige tilstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går sendte den tidligere antidopinglab-sjefen Grigorij Rodtsjenkov sjokkbølger gjennom idrettsverden, da New York Times publiserte interjvuet der han fortalte om systematisk og langvarig dopingjuks i russisk sport.

Ifølge Rodtsjenkov skal et tresifret antall prøver ha blitt tuklet med, og blant annet skal 14 langrennsutøvere ha vært dopet under OL i Sotsji i 2014 - der Rodtsjenkov selv var laboratoriumssjef.

Den omstridte labsjefen forteller nå om spionromanaktige tilstander under lekene.

Hull i veggen Ifølge Rodtsjenkov skal utøvernes rene urin ha blitt fraktet i brusflasker og babyflasker. På nattestid skal labsjefen ha blitt beordret til å erstatte mistenkelige urinprøver med rene, for å forhindre positive dopingprøver.

Rodtsjenkov forteller at han midt på natta, mens laboratoriet sto ubevoktet, fikk de mistenkelige prøvene gjennom et skjult hull i veggen. Deretter ble de forseglete prøveglassene, som i utgangspunktet ikke skulle være mulig å tukle med, gitt til en uidentifisert mann som Rodtsjenkov hevder var russisk sikkerhetspoliti.

Mannen åpnet dem, og Rodtsjenkov erstattet prøvene med den rene urinen man hadde samlet inn flere uker tidligere. Deretter ble prøveglassene plassert tilbake i laboratoriet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer