Slik skal Solli og Riise forvirre Bosnia

Vil være uforutsigbare.

• Direkte klokka 20.30: Bosnia-Herzegovina - Norge

SARAJEVO (Dagbladet.no): De siste dagene har det vært mye snakk om løpskraften i den norske midtbanen. Åge Hareide sier han aldri har disponert et mannskap med så mange milslukere på laget.

Jan Gunnar Solli og Bjørn Helge Riise er trolig dem som kommer til å løpe mest på det gamle OL-stadionet i Sarajevo i kveld.

Og gutta på høyresida har planer om å løpe så mye og så variert at det snurrer rundt for de bosniske spillerne.

- Skal være uforutsigbare

- Vi skal prøve å forvirre dem litt, for vi løper veldig mye begge to og kommer ikke til å stå stille særlig mye, sier Solli til Dagbladet.no.

Planen er at de to skal veksle på å ligge på midten og framme på høyrekanten. Det er ikke bare en bevisst strategi, det vil også skje naturlig som følge av alle løpene.

- Vi skal være uforutsigbare på høyresida. Vi kommer til å se an rommene og ta de løpene vi kan inn i dem. Noen ganger vil han gå inn og jeg ut, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.no.

UFORUTSIGBARE: Bjørn Helge Riise varsler at han og Jan Gunnar Solli kommer til å veksle posisjon. Riise starter kampen som indreløper - Solli som kanstspiller. Foto: Scanpix
UFORUTSIGBARE: Bjørn Helge Riise varsler at han og Jan Gunnar Solli kommer til å veksle posisjon. Riise starter kampen som indreløper - Solli som kanstspiller. Foto: Scanpix Vis mer

Intern løpskonkurranse

I utgangspunktet starter Solli lengst ute og lengst framme, med Riise som indreløper.

Solli forteller at de før kampen skal trigge hverandre ved å nærmest ha en internkonkurranse om hvem som kommer til å løpe mest.

- Det er viktig å hisse hverandre opp litt, men det aller viktigste er at vi løper riktig i forhold til hverandre utpå banen, sier Solli.

Slik skal Solli og Riise forvirre Bosnia
VIL FORVIRRE: Solli håper han og Riise kan forvirre bosnierne med stor bevegelighet og plassbytter.