Slik skal Stabæk stoppe Ivers

Klare for Rosenborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD (Dagbladet.no): Lørdag tjuvstarter tredje runde i Tippeligaen med Stabæk mot Rosenborg på Nadderud. Stabæk-forsvaret skal rette opp inntrykket fra treningskampen som ble spilt mellom de to lagene for en drøy måned siden.

Da rakk måljeger Iversen å score før han ga seg i pausen, og kampen endte til slutt 5-0.

Kjenner Iversen
- Vi vet jo hva Iversen gjør. Han beveger seg godt og er god både på hodet og med ballen mellom føttene, sier Stabæk-stopper Inge André Olsen (29) til Dagbladet.no.


- Hvordan skal dere stoppe han da, Olsen?

- Det blir viktig å ikke bli for opptatt av ballen. Jeg skal passe godt på bakre stolpe.

- Vi har ikke sjans, tuller kaptein Mike Kjølø (35).

Sammen danner de to et rutinert midtforsvar hos Stabæk, og håper det gode samspillet kan gjøre det vanskelig for Iversen og co. 

- Vi har spilt sammen i åtte sesonger. Nå er vi på den tredje som midtstopperpar, og da kjenner man hverandre ganske godt, sier duoen samstemt.

<strong>SKAL STOPPES:</strong> Stabæks midtstopperpar skal forhindre Tettey og Iversen i å gjenta bedriften fra forrige helg. Foto: SCANPIX/Gorm Kallestad/Håkon Mosvold Larsen
SKAL STOPPES: Stabæks midtstopperpar skal forhindre Tettey og Iversen i å gjenta bedriften fra forrige helg. Foto: SCANPIX/Gorm Kallestad/Håkon Mosvold Larsen Vis mer

Tilsammen har de 64 år på baken, og Olsen mener dette er en fordel.

- Jeg er den aggressive av oss, og gir fra meg en del rom når jeg går fram på banen og i dueller. Da kan jeg stole på at det blir tettet igjen bak meg, sier han. - Hadde det vært en yngre spiller jeg spilte sammen med kunne jeg ikke vært like trygg på det.

- Inge André er tøff i duellene og begynner å bli god i det offensive spillet også, skryter Kjølø tilbake.

Mye å passe på

Stabæk har innledningsvis møtt Brann og Vålerenga, som tippes blant topp tre ved serieslutt. Og nå fortsetter de med den kanskje klareste gullfavoritten, som stiller med samme startelever som i overtidsseieren mot Tromsø forrige helg. 

- Det er ikke bare Iversen man må tenke på når Rosenborg kommer på besøk. De har jo fått to vinger som er rimelig tekniske, og Sappara og Skjelbred kan utgjøre en fare foran mål. Jeg var også sammen med Tettey på landslagssamling i Manchester, og han imponerer, så det blir litt å passe på, sier Olsen.

Lørdag kl 19.00 braker det løs på et utsolgt Nadderud Stadion.

Slik skal Stabæk stoppe Ivers
RUTINERT: Mike Kjølø i aksjon under fjorårets kamp mot Rosenborg på Nadderud.
DUELLSTERKE: Lørdag får Iversen og Olsen testet ut sin duellstyrke mot hverandre på Nadderud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer