Slik skaper vi en norsk Fernando Torres

Her er ekspertenes råd til spillere og trenere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går oppsummerte trener-veteranene Nils Johan Semb, Bjørn Hansen og Andreas Morisbak årets EM-sluttspill. Konklusjonene var entydige: de beste spillerne løper mer, de er raskere, de er mer presise og mer fotballkloke enn tidligere.

I tre uker har spillere som Fabregas, Senna og Torres vist hva vi bør strekke oss etter. Hva bør egentlig norske spillere og trenere øve på for å bli enda bedre? Hvordan kan Norge skape sin egen Fernando Torres?

Her er et knippe råd og anbefalinger fra tre av landets mest erfarne fotball-ledere og spillerutviklere.

1. Begynn tidlig!

- Vi har mest å hente i alderen 6-14 år og må satse på å få opp kvaliteten på trenersiden. Det er mange som gjør en enorm og viktig jobb, men jeg tror det er viktig å øke kompetansen på trenersiden i de laveste årsklassene, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.no.

Også Bjørn Hansen tror norske spillere starter treningen for sent, og dermed taper verdifull tid i forhold til konkurrenter fra kontinentet.

- Man bør trene balanse, hurtighet og koordinasjon allerede fra 9-10-års alderen. Dette er gullalderen for å få inn motorikk og dette bør inn i skolen i mye større grad, sier Bjørn Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.