Slik skårer du mål, Moa!

Her er rådene fra VIFs 12-åringer. Video!

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): På Ullevaal i går ble det bom etter bom for Mohammed Abdellaoue og Vålerenge-gutta mot Odd. Det endte med et stygt 0-3-tap.

I dag møtte Vålerengas 11-åringer Lyn til byderby på Norway Cup, mens a-laget trente på hovedbanen. Det endte med en velfortjent seier og to flotte mål.

Etter kampen var gutta høyt oppe og ga sine klare råd om hva Martin Andresens menn bør øve på om de snart skal finne igjen nettmaskene.

- De må sentre mer og samarbeie godt, sier Christian Andre Heredia, spissen som kampen igjennom vaket foran Lyn-målet, og fikk kronet kampen med en meget stødig avslutning alene med keeper.

Se målene og intervju i video øverst i saken!

- Må bli mer som Brasil
Foran fire Klanen-medlemmer syngende på linja vartet Vålerenga opp med tidvis flott angrepsspill. Ballen gikk fra mann til mann på få berøringer, og bare en god Lyn-keeper hindret at seieren ikke ble større.

Lyn skapte sjanser mot slutten av kampen, men manglet litt trykk når de nærmet seg VIF-målet.

Fredrik Torgersen Bergo har resepten klar for hvordan norsk fotball skal reise seg.

- Vi må fokusere mer på norsk fotball i Norge, ikke bare fokusere på kraft. Vi må rett og slett bli mer som brasiliansk fotball, sier Fredrik - til stor jubel fra trenere og medspillere.

Roser Martins ungdomssatsning
Martin Andresen har gitt mange unge spillere tillit på årets VIF-lag , i går var det det 18 år gamle kepertalentet Gudmund Toksdahl Kongshavn som fikk sjansen i Troy Perkins' fravær.

KLAR TALE: Vålerengas 11-åringer slo Lyn i byderbyet og deler villig av sine råd til Martin Andresen og Moa. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
KLAR TALE: Vålerengas 11-åringer slo Lyn i byderbyet og deler villig av sine råd til Martin Andresen og Moa. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer

Satsningen på ungdommen varmer 11-åringenes hjerte.

- Det synes jeg er veldig bra, og noen utmerker seg mer enn andre. Dawda Leigh, Harmeet Singh og Mohammed Fellah er bra, sier guttene.

For flere råd og verdifulle innspill: det er bare å møte opp på Sletta igjen, Moa.

TRENTE PÅ EKEBERG: De fikk stryk mot Odd i går kveld, men i dag var humøret tilbake hos Vålerenga-gutta på Norway Cup. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
TRENTE PÅ EKEBERG: De fikk stryk mot Odd i går kveld, men i dag var humøret tilbake hos Vålerenga-gutta på Norway Cup. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer