Slik skyter du verdens frekkeste straffe

Molde-spiller Jacob Meidell bruker «feil» bein rett som det er når han skal ta straffe. Men bare på trening.

|||(Dagbladet): Ezequiel Calvente på Spanias U19-landslag viste verden hvordan man skal ta en ordentlig frekkis fra straffemerket på lørdag. Dagbladet omtalte straffen søndag, og interessen har vært enorm for spanjolens triks.

Men det finnes også nordmenn som praktiserer teknikken, der man i stedet for å skyte med «riktig» bein, avslutter med standfoten - noe som er svært forvirrende for keeper, siden skuddet kommer «for tidlig».

Jacob Meidell bruker teknikken titt og ofte i skuddkonkurranser på Molde-treninger.

- Nesten saksespark Her forklarer han hvordan man gjør det:

- Man tar tilfart og løper mot ballen som om du skal skyte med den rette foten. Men i stedet for å sette ned standfoten, hopper du framover akkurat når du skal sette den ned - og skyter i stedet. Det er nesten et saksespark, forklarer Meidell til Dagbladet.

Meidell har ikke stått i mål når noen tar trikset, men har sin mening om hvordan det oppleves for keeper.

- Virker som det er forvirrende for keeper, sier Meidell, som mener han er ujevn på kraft og presisjon når han bruker teknikken.

- Aldri i kamp Molde-stopperen, som ennå ikke har spilt i Tippeligaen i år, lærte trikset det stedet man lærer fotball - på løkka.

- Da jeg spilte i Mo IL for mange år siden, var det en spiller på juniorlaget som gjorde det da vi bare koste oss med kompisspilling. Etter det tenkte jeg ikke noe særlig over det, før jeg plutselig begynte å gjøre det selv på trening.

Calventes straffe for U19-laget til Spania er spesielt imponerende siden det kom i en viktig kamp. Meidell har ikke like store «baller».

- Jeg ville absolutt ikke gjort det i kamp, sier Meidell mens han ler.

PS! Spania tok seg til finalen i U19-EM etter 3-1 over England i ettermiddag. Ifølge rapportene har et par av målene potensial til å bli «Youtube-klassikere».