Slik slår dere LSK, Haugesund

Råd fra Semb og Käerjéng-treneren.

• Følg cupfinalen på Dagbladet.no direkte kl. 13.15!

(Dagbladet.no): Om Tom Nordlie vinner cupfinalen med Lillestrøm i dag har han bare gjort jobben sin. Om Rune Skarsfjord vinner med Haugesund blir han genierklært i byen for all ettertid.

Sjeldent har en cupfinale hatt en klarere favoritt enn i dag - og det passer Haugesund-treneren utmerket.

- Det er ingen tvil om at det er en syk utfordring, men vi har ingenting å frykte. Taper vi kampen blir det mer et spørsmål hvordan vi taper. Evalueringen får vi ta etterpå. Klarer vi det ikke vil alle tilgi oss, oppsummerer Skarsfjord overfor Haugesunds Avis.

Ta ut Bjørn Helge Riise

Men Lillestrøm har snublet mot en på papiret underlegen motstander før i år. Etter at Käerjéng hadde sendt LSK på hodet ut av Europa fikk Dagbladet.no vinneroppskriften fra Käerjéng-trener Angelo Fiorucci.

- Vi ønsket å ha små avstander mellom lagdelene, doble på vingene og holde ballen ute av boksen. Det prøvde vi å gjøre i begge kampene. Beklager, men det var den eneste løsningen for at vi ikke skulle bli slått flate, sa han.

Og taktikken lyktes godt - i Luxembourg klarte Lillestrøm knapt å produsere en eneste målsjanse.

Slik slår dere LSK, Haugesund

Nils Johan Semb vet hva Haugesund må lykkes med for at det skal bli sensasjon på Ullevaal.

- Haugesund må få til det de er dyktige på selv, være dyktige i kontringsspillet og på dødballer begge veier. Der har LSK spisskompetanse med Kippe, Occean og Sundgot, sier Semb til Haugesund Avis - åpenbart før det ble kjent at Sundgot trolig vrakes fra start i dag.

Samtidig tror han en avgjørende faktor vil være å ta ut Bjørn Helge Riise av kampen.

- De må unngå å gi LSK for mange gode overganger, der Riise er en nøkkelspiller. Å ta ham ut av kampen blir en nøkkel, da tar de ut den gode innleggsfoten som server Occean og Sundgot, sier han.

Strålende treningsuke

Uansett skal det på en normal dag være klasseforskjell på lag nummer fire i Tippeligaen og lag nummer 8 i 1. divisjon.

Det taler heller ikke til FKHs fordel at Lillestrøm ifølge Tom Nordlie nettopp har gjennomført en av sine beste treningsuker for året.

- Treningsuka har vært en av de aller beste vi har hatt i hele år. Mentalt og fysisk er vi på topp. Overskuddet i spillergruppa er stort, sier han til Romerikes Blad.

Slik slår dere LSK, Haugesund

Landslagssjef Åge Hareide påpeker at Haugesund har alt å vinne på Ullevaal, ingenting å tape.

- Det kan bli en rein parademarsj for LSK, eller vanskelig hvis FKH har gjort hjemmeleksa si. De har alt å vinne, og slike kamper er alltid ekle for favoritten, sier han til Dagbladet.no.

Ifølge Romerikes Blad stiller LSK med dette laget i dag (4-3-3:)

Otto Fredrikson - Anders Rambekk, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Marius Johnsen - Espen Søgård, Khaled Mouelhi, Simen Brenne - Bjørn Helge Riise, Olivier Occean, Magnus Myklebust.

Ifølge Haugesund Avis stiller FKH med dette laget i dag (4-3-3):

Per Morten Kristiansen - Bjørn Strøm, Elias Storm, Eirik Horneland, Carlos Castro - Svein Tore Brandshaug, Rodolfo Rodriguez, Dag Roar Ørsal - Sten Ove Eike, Cameron Weaver, Stian Johnsen.

HAR ALT Å VINNE: FKH-trener Rune Skarsfjord vet at alle vil tilgi Haugesund om de ikke slår Lillestrøm på Ullevaal i dag. Her spiller laget PlayStation før avreise. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
HAR ALT Å VINNE: FKH-trener Rune Skarsfjord vet at alle vil tilgi Haugesund om de ikke slår Lillestrøm på Ullevaal i dag. Her spiller laget PlayStation før avreise. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer
<B>HAR RESEPTEN:</B> Nils Johan Semb tror mye av nøkkelen for FKH blir å stanse Bjørn Helge Riise.
<B>LURTE LSK:</B> Käerjeng-trener Angelo Fioruccis taktikk slo til for fullt mot LSK.
<B>JUBLER HAN IGJEN:</B> Tom Nordlie har ikke vunnet noen trofeer som trener ennå. I dag forventer alle at han skal gjøre det.