Slik slår vi skottene

Mini bør spille fra start, og de tre bukkene Flo må distraherer skottene i høyden ved å illudere diagonalt veltende tømmer i bakrommet, mener Dagbladets VM-sleivsparker, Terje Mosnes.

Presisering: «Sleivspark» er en analysebasert, uavhengig ekspertkommentar, ikke et terapeutisk tilbud for trygghetsnarkomane som ser med angst og uro fram mot Norges kamp mot Skottland. Vår oppgave er ikke å stryke valium over de engsteliges panner med et ømt «så, så- det går nok bra bare vi får kvista ned han der Colin Hendry litt tidlig i kampen». Vår oppgave er å kartlegge forhold som vil influere på kamputfallet, gjøre dem til gjenstand for grundig analyse og så formidle resultatene. Slik må det være i et moderne, verdibasert samfunn som vårt.

  • Nå til saken: Vi har hatt godt tak på skottene, helt siden vi slo dem i kampen på Kringen 26. august 1612 den gang Willy Kment var norsk trener og Trygve Bornø fikk gullklokka. Denne brakseiren gir oss fortsatt et betydelig psykisk overtak. Skottene kommer til å skotte nervøst opp etter tømmervelter og flygende sølvknapper (regelverket var noe annerledes i 1612), og dermed vil det bli åpninger langs bakken. I klartekst betyr det at Mini bør spille fra start, mens de tre bukkene Flo distraherer skottene i høyden ved å illudere diagonalt veltende tømmer i bakrommet. Det vil igjen åpne for dype løp uten ball i lengderetningen fra Leonhardsen, og da er det bare for Rekdal å tenke seg litt nøye om og deretter score noen ganger. Mer komplisert er ikke fotball, bortsett fra i England der de stadige promilletestene av spillerne i timene før og under kampen krever et unødig robust støtteapparat.
  • Med tre kamper blir dagen i dag en kraftprøve for Team Sleivspark. Men vi er rustet: Sjåvi-9 har fått solcellepanel, Zofa har ladet opp med en dobbelt porsjon hirsefrø og intensiv lytting til «The Best of Astrud Gilberto», mens Avalancha dos Santos har trent med håndmanualer for å mestre kveldens massasjeoppgave. Slikt blir det skarpe analyser av. På gjensyn.