Slik slår vi skottene

Vidar Riseth, Egil Østenstad og Svein Mathisen har alle vært proffer i Skottland. Deres råd for å vinne i morgen er: Trå til og sats på Carew. Og vær tålmodige.

-  De kommer til å gå ut i et vanvittig tempo. Derfor må vi trå til fra start, som vi gjorde da vi slo dem i fjor, sier Vidar Riseth, som spilte i Celtic fra 1998 til 2000.

Gårsdagens formasjonstrening kunne tyde på at han tar plass ved siden av Claus Lundekvam i Norges midtforsvar. Erik Hagen må som kjent sone etter to gule kort.

Og Rosenborgs nordtrønder er klar for å gjøre det Panzer ville gjort:

-  Det gjelder å trå til maks i duellene fra start. Det blir en knalltøff kamp, men vi må være tålmodige. De kommer ikke til å klare å holde oppe trykket hele veien.

Carew og rom

Egil Østenstad var i Glasgow Rangers i 2003-2004. Et opphold som for det meste ble ødelagt av skader. Men han rakk å konstatere følgende:

-  Skottene gir det de har, og enda litt til. Derfor handler dette om å vinne krigen. Det kan ta 20 minutter, det kan ta 85 - men vi må stange til vi kommer igjennom, sier Østenstad.

Han nevner Kevin Miller, Darren Fletcher og Barry Ferguson som tre mørkeblå spillere å se opp for.

Også Riseth nevner Ferguson:

-  Det meste av skottenes angrepsspill går gjennom ham.

Svein Mathisen, fikk to kamper for Hibernian sesongen 1978/79:

-  Legg forholdene til rette for Carew, så han får seg noen sjanser. Jeg tror den kampen kommer til å gi seg sjøl etter hvert. Skottene må angripe etter hvert, da blir det rom for sjanser og Norge vinner.

Mer fysisk

Også skottene forventer kraftig kost når de kommer til Ullevaal.

Manchester Uniteds Darren Fletcher advarer før den viktige kampen på Ullevaal.

-  Norge er en svært tøff motstander. Ikke minst på deres hjemmebane. Det blir vanskelig - det er få som vinner i Oslo, sier Fletcher til skotsk presse.

ARMER OG BEIN: Egil Østenstad fikk ikke mange kampene i Skottland, men både han, Vidar Riseth og Svein Mathisen mener Norge må ut i skottebataljen med stål i bein og armer, men at landslaget også må ha tålmodighet. Under gårsdagens trening viste Østenstad skotske takter mot klubbkamerat Brede Hangeland.
KYSSESJUK: John Carew lekte og spøkte i går og kysset hånda til André Bergdølmo. I morgen kan ikke skottene forvente en like silkemjuk behandling.