Ole Gunnar Solskjær i eksklusivt intervju med Dagbladet:

Slik snudde han alt

Mens hele verden er rammet av en stor pandemi, har Ole Gunnar Solskjær (47) nærmest i det stille klart å gjøre Manchester United til en tittelutfordrer i Premier League igjen. I dette eksklusive intervjuet forteller han om suksessen, corona og ryktene.

DRAMATISK: Ole Gunnar Solskjær beskriver coronasituasjonen i England som dramatisk, og forteller i et eksklusivt intervju til Dagbladet om hvordan det er å stå midt oppi det. Video: Ljosland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

utI dette eksklusive intervjuet med Dagbladet TV forteller han alt om corona-utfordringer, mediepresset og klubbens snuoperasjon.

Solskjær har aldri lagt skjul på at han har landet drømmejobben og at han trives svært godt i den. Han bruker ord som «nyter» for å beskrive tilværelsen i sjefsstolen på Old Trafford. Det er han krystallklar på. Men han er også ærlig om at ikke alt nødvendigvis bare er fryd og gammen likevel. Og at det skjer ting innenfor portene på klubbens enorme treningsanlegg, Carrington, som ikke når offentligheten.

- Jeg har aldri trodd at det skulle være lett. Det er ikke en jobb hvor det går én vei. Du har utfordringer hver eneste dag. Det er mange utfordringer som ikke dere ser. Men det å jobbe med mennesker, og med den klubben som har gitt meg så mye. Jeg trives veldig, veldig godt med det, forteller han til Dagbladet TV.

Se mer fra intervjuet lenger ned i saken.

- Dramatisk

Det er Zoom-intervjuer som er den nye hverdagen, både for journalister og fotballtrenere. Det er slik det er, og det er også slik det må være i den situasjonen vi nå har havnet i. Men dagens teknologi gjør også at vi kan komme tett på en av verdens mektigste fotballmanagere, tross strenge testregimer og «kohort»-regler

Ole Gunnar Solskjær kan skrive under på at hverdagen i Manchester har forandret seg stort de siste ni månedene

- Hvordan har du det nå, Ole?

SNAKKER UT: En Solskjær i godt humør møtte Dagbladet TV før Liverpool-kampen søndag.
SNAKKER UT: En Solskjær i godt humør møtte Dagbladet TV før Liverpool-kampen søndag. Vis mer

- Jo, det går fint. Det er spesielle tider borti her. Det er ganske dramatisk høyt smitteantall, forteller han, og legger til at det er tydelig at det hele er en stor belastning for samfunnet i England.

Personlig merker ikke Solskjær veldig mye til forandringene. Han har blitt vant til situasjonen og lever i den samme type bobla som han gjorde før pandemien. Men bortsett fra å oppholde seg på treningsfeltet eller i sitt eget hjem, er det svært begrenset hva kristiansunderen kan gjøre.

- Vi kjører til trening, også kjører vi hjem, sier han.

- Verden er annerledes

Men i fotballhverdagen er ting absolutt ikke som før. Premier League-kamper blir utsatt på grunn av corona og hele spillertropper settes i karantener. I Manchester United har man sluppet «billig» unna så langt, men nordmannen er forberedt på det verste.

- Ting kan skje. Du ser hvor fort ting skjer her borte i England. Plutselig har et lag seks spillere ute med corona.

Som følge av pandemien er det strenge retningslinjer for hva de har lov til og ikke lov til, også innad i egen kohort på treningsfeltet.

- Verden er annerledes og jeg kan ikke be opp en unggutt for å trene med oss, for eksempel. For det er jo ikke lov med disse reglene. Vi er nødt til å ta forholdsregler, og de holder vi oss til. Vi har egne «bobler». Og er du ute av den, så må du ha to negative tester før du kan komme tilbake, forklarer 47-åringen.

Også samtalene med hans egen tidligere sjef, Sir Alex Ferguson, er annerledes etter at coronaviruset slo ut for fullt.

- Han er jo på de fleste kampene og familien min har vært og sett på og sagt hei til ham. Så vi treffes. Altså med avstand, for vi er ikke i samme «bobla», poengterer han.

Se Solskjær snakke om Ferguson-forholdet under:

FERGUSON: Ole Gunnar Solskjær har god kontakt med Sir Alex Ferguson. Video: Ljosland Vis mer

- Hvor ofte og på hvilken måte har du hatt dialog med Sir Alex Ferguson den siste tiden?

- Hvor mye vi snakker og tekster sammen blir mellom oss. Det ble alltid skrevet mye om dette da jeg snakket om det i begynnelsen. Det er ingen hemmelighet at han er en veldig god støtte for meg, men jeg vil ikke mase på ham altfor mye, forklarer Solskjær.

Rykter om sparken

Og sammenlikningene mellom Solskjær og nettopp Ferguson er i ferd med å blusse opp igjen på «balløya». For også Ferguson hadde det turbulent i starten av sin manager-karriere, før suksessen kom strømmende etter en stund.

Det er denne snuoperasjonen Solskjær nå er i ferd med å oppleve etter at det i november så bekmørkt ut for nordmannen. Det var nemlig mørke skyer over Old Trafford på den tiden. Manchester United tapte hjemme mot Arsenal og lå på 15.-plass i Premier League – ni poeng bak daværende ligaleder Liverpool.

Ryktene om Mauricio Pochettino inn som ny manager og Solskjær ut tiltok i styrke. Nordmannen hevder han ikke lot seg affisere av de pågående ryktene. Han hadde bare ett fokus:

- Vi trykket ikke på noen panikk-knapp. Vi har hatt ett fokus hele tida: At dette er et langsiktig prosjekt. Vi tenker på klubbens beste og hvordan vi skal se ut om en liten stund. Vi har hatt troa på det vi jobber med. Vi vet hvordan vi har lyst til å se ut. Så vet vi også at enkeltkamper kan vi ikke alltid kontrollere utfallet av. Men du må kontrollere prosessen, og det synes jeg vi gjør, sier Solskjær, som snudde 15.-plass og rykter om sparken til tabelltopp og drøm om ligagull på bare to måneder.

Snuoperasjonen

For nå troner Manchester United øverst på tabelltoppen i Premier League for første gang på 1221 dager. Med det følger også arbeidsro. Men Solskjær selv møter tallene med et skuldertrekk.

- Vi vant serien i 2013. Den siste sesongen til Ferguson. Det er det som teller. Det er ikke om du er på toppen av tabellen midt i en sesong eller i starten av sesongen. Vi tenker ikke så mye på akkurat det. Det vi tenker på er at vi blir bedre og bedre hele tida. Vi har bygget opp en sterkere stall. Vi har en stall som kan konkurrere høyere på tabellen, mener han.

Under Sir Alex Ferguson var alt annet enn ligagull en fiasko. Men etter at skotten gikk av med pensjon, er tallenes tale et dystert skue for den en gang så suksessrike klubben: Én andreplass, tredjeplass, fjerdeplass, femteplass, sjetteplass to ganger og én sjuendeplass er fasit. Solskjær er klar på at disse resultatene ikke er klubben verdig.

- Nå er det viktig å etablere seg enda høyere enn i fjor og å etablere seg helt oppe i toppen. Det er det som er utfordringa. At når pila nå peker oppover og vi begynner å nærme oss - at vi ikke tror at jobben er gjort.

Toppoppgjør

Og tror spillerne allerede nå at jobben er gjort, kan de fort komme ned på jorda igjen. For allerede på søndag venter det som omtales om sesongens aller største prøve for Solskjærs gutter.

Manchester United skal til Anfield for å møte Liverpool. Vinner de den kampen, får de en luke på seks poeng ned til forrige sesongs ligamester.

- Det er den største utfordringen du kan få. Å spille mot et sånt lag. Vi gleder oss. Også vet vi at det er en kamp hvor vi må prestere på vårt beste for å få et positivt resultat. Sånne kamper blir ofte avgjort på enten et øyeblikks magi eller på en tabbe eller to, avslutter Solskjær i intervjuet med Dagbladet TV.

Hele det 20 minutter lange intervjuet publiseres i sin helhet på Dagbladet på søndag.

Kampen mellom Liverpool og Manchester United kan følges direkte i Dagbladet TVs sending og i Dagbladets direktestudio på søndag fra klokka 17.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer