- Slik som United og storlagene opplever

Ardian Gashi forklarer FFKs trygghet hjemme.

FREDRIKSTAD (Dagbladt.no): Fredrikstad - Viking 1-0.

Seriemesteren i 2008 heter etter alle solemerker Stabæk, men bæringene er likevel ikke best i alt i norsk fotball.

Etter seieren mot Viking i går, er nemlig Fredrikstad Tippeligaens beste hjemmelag med én kamp igjen å spille på eget gress.

Stadion på det gamle mekaniske verkstedet på Kråkerøy har nærmest blitt en uinntagelig festning, som bare Stabæk har klart å beleire.

- Nyter respekt

Med unntak av 0-3-tapet 1.juni har det blitt ti seire og én uavgjort, mot Rosenborg, på Fredrikstad stadion. Det skal den lidenskapelige supportergruppa Plankehaugen ha sin del av æren for, mener FFK-spillerne selv.

- Vi har en fantastisk oppslutning rundt oss, og bra trykk på kampene. Det gjør oss sikre, og det er noe som også har smittet over på alle de nye spillerne i troppen, sier midtstopper Patrik Gerrbrand til Dagbladet.no.

Det synet deler lagkameraten Hans Erik Ramberg.

STOR STØTTE: Fredrikstad-supporterne i Plankehaugen er lidenskaplige støttespilere for laget sitt. Det gir også resultater på hjemmebane. Foto: John T. Pedersen
STOR STØTTE: Fredrikstad-supporterne i Plankehaugen er lidenskaplige støttespilere for laget sitt. Det gir også resultater på hjemmebane. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Vi har et flott publikum som gjør at vi lettere spiller på oss selvtillit. Selv om motstanderne våre sikkert ikke vil innrømme det, tror jeg de har stor respekt for oss. Det så vi tegn på hos Viking; da vi tok ledelsen med fem minutter igjen til pause, kunne vi ha stått helt rolig med kula i bakre firer uten å ha blitt lagt under press, og det sier litt, poengterer Ramberg overfor Dagbladet.no.

- Som United

Ardian Gashi mener også å merke at gjestende lag synes det er tøft å komme til Fredrikstad og få med seg et resultat derfra.

- Jeg er ikke overrasket over den gode statistikken. Vi er et godt hjemmelag, og motstanderne forsøker å gjøre det vanskelig for oss ved å ligge lavt og kompakt for å satse på kontringer. For å sette det på spissen er det slik som Manchester United og de andre storlagene opplever, sier Gashi til Dagbladet.no.

Han understreker at laget jobber knallhardt for å opprettholde den gode statistikken på hjemmebane.

Kontinuitet

Skulle det bli tre poeng mot Lyn i serieavslutningen 2. november, tar man med seg den trygge hjemmefølelsen inn mot Tippeligaen 2009, vel vitende om at man er et sterkere hjemmelag enn selveste seriemesteren.

Gashi har derfor troen på at også neste sesong kan bli en jubelsesong for «aristokraten» fra Østfold om man kan følge noe av den samme oppskriften man har fulgt i Bærum.

- Slik som United og storlagene opplever

- Vi har et stabilt og godt lag som blir bare bedre og bedre i samspillet. Stabæk har hatt den samme stammen av spillere i tre år som har blitt supplert med gode forsterkninger, og man kan se hvor gode de er nå, påpeker Gashi.

TAKKER FOR HJELPEN: Raymond Kvisvik og Ardian Gashi.