Slik sparker de mot UEFAs nye regler. Nå hylles kritikken

«Respekt for alle».

UEFA: FCK-tilhengerne benyttet seg av muligheten under tirsdagens Champions League-kamp til å komme med et aldri så lite stikk til UEFA. Foto: Allan Olsen / Polfoto via AP / NTB Scanpix
UEFA: FCK-tilhengerne benyttet seg av muligheten under tirsdagens Champions League-kamp til å komme med et aldri så lite stikk til UEFA. Foto: Allan Olsen / Polfoto via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under Champions League-oppgjøret mellom FC København og Porto på tirsdag, grep de danske supporterne muligheten til å vise sin misnøye med de høye herrer i UEFA.

De rullet ut et svært banner som viste UEFA-logoen, mottoet «Fair Play og respekt» og et dekket bord med seks stoler rundt.

På stolryggene kunne man se klubbemblemene til Paris St. Germain, Bayern, Real Madrid, Chelsea, Barcelona og Juventus, og under illustrasjonen kom de med følgende stikk til forbundet:

«Fair Play og respekt for alle klubber i Europa - ikke bare UEFAs utvalgte få».

- Skal merke motstand

Bakgrunnen for ordspillet på UEFAs eget motto, er de nye reglene som skal tre i kraft i 2018. Disse sier at de fire største ligaene (Tyskland, England, Spania og Italia) er garantert fire plasser i Champions League-gruppespillet.

Det betyr at lagene fra mindre nasjoner vil få en lengre og vanskeligere vei til det mest fornemme selskap i europeisk klubbfotball.

I ettertid har stuntet fått bred oppmerksomhet i nasjonale, såvel som internasjonale medier.

101 Great Goals har delt bildet med sine 3,7 millioner følgere fra hele verden på Facebook, og en av dem som har sagt seg enig med supporterne er Ekstra Bladets fotballkommentator Allan Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer