Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik sparker de mot UEFAs nye regler. Nå hylles kritikken

«Respekt for alle».

UEFA: FCK-tilhengerne benyttet seg av muligheten under tirsdagens Champions League-kamp til å komme med et aldri så lite stikk til UEFA. Foto: Allan Olsen / Polfoto via AP / NTB Scanpix
UEFA: FCK-tilhengerne benyttet seg av muligheten under tirsdagens Champions League-kamp til å komme med et aldri så lite stikk til UEFA. Foto: Allan Olsen / Polfoto via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under Champions League-oppgjøret mellom FC København og Porto på tirsdag, grep de danske supporterne muligheten til å vise sin misnøye med de høye herrer i UEFA.

De rullet ut et svært banner som viste UEFA-logoen, mottoet «Fair Play og respekt» og et dekket bord med seks stoler rundt.

På stolryggene kunne man se klubbemblemene til Paris St. Germain, Bayern, Real Madrid, Chelsea, Barcelona og Juventus, og under illustrasjonen kom de med følgende stikk til forbundet:

«Fair Play og respekt for alle klubber i Europa - ikke bare UEFAs utvalgte få».

- Skal merke motstand

Bakgrunnen for ordspillet på UEFAs eget motto, er de nye reglene som skal tre i kraft i 2018. Disse sier at de fire største ligaene (Tyskland, England, Spania og Italia) er garantert fire plasser i Champions League-gruppespillet.

Det betyr at lagene fra mindre nasjoner vil få en lengre og vanskeligere vei til det mest fornemme selskap i europeisk klubbfotball.

I ettertid har stuntet fått bred oppmerksomhet i nasjonale, såvel som internasjonale medier.

101 Great Goals har delt bildet med sine 3,7 millioner følgere fra hele verden på Facebook, og en av dem som har sagt seg enig med supporterne er Ekstra Bladets fotballkommentator Allan Olsen.

- Selv om medlemsdemokrati - og demokrati i det hele tatt - ligger fjernt for de styrende organer i fotballverden, så skal de selvfølgelig merke motstanden fra de mindre landene, skriver han.

- For vi gidder selvfølgelig ikke å ha en lukket liga hvor tidligere tiders storhet vektes høyere enn aktuell sportslig styrke.

Ingen sak

I ettertid av banneret har flere påpekt at dette er noe UEFA kan finne på å slå ned på.

Danmarks Radio kontaktet derfor forbundet for å sjekke om dette vil få konsekvenser for klubb eller supportere, men dette avises fra offisielt hold.

- Det er ikke åpnet noen disiplinærsak etter denne kampen, skriver UEFA i en e-post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!