Slik spilte Norge

Slik vurderer Dagbladets fotballkommentator de norske spillernes innsats mot Ukraina.

Thomas Myhre 4

Meget stygg miss etter 15 minutter, da han slapp en enkel ball ned foran seg. Ellers som forventet. Lite innblandet i de ukrainske sjansene.

Christer Basma 5

Stort sett bra defensivt. Minus for et par markeringsfeil. Svake langpasninger og innlegg, men pluss for initiativene.

Erik Hoftun 5

Trygg og rutinert i de vanskelige situasjonene med småspill og kjapp kombinasjoner utenfor den norske 16-meteren. Men veldig anonym i en kamp Norge måtte vinne. Den kreative Hoftun så vi aldri noe til.

Henning Berg 6

Tilbake på et solid internasjonal nivå, etter flere svake kamper. Rolig i trange situasjoner, sterk i duellene. Holdt på å nikke Norge i ledelsen etter 33 minutter av andre omgang.

Vidar Riseth 2

Store problemer. Ble fintet ut av kjappe ukrainske kombinasjoner en rekke ganger. Kom på etterskudd og hadde åpenbare plasseringsvansker. Også høy feilprosent.

Roar Strand 4

Flittig og fornuftig defensivt. Inviterte til kombinasjoner offensivt, og startet på gode løp før pause, men løsningene ble stort sett for trange eller for ambisiøse i forhold til farta og teknikken. Mer eller mindre borte etter pause.

Øyvind Leonhardsen 3

Ingen god kveld. Startet med et par stygge feilpasninger de første fem minuttene, og fortsatte med å være uvenn med ballen. Mer involvert etter pause, men langt unna forventet standard.

Trond Andersen 4

Positiv start. Tok ansvar og involverte seg med gode og enkle løsninger. Forsvant etter hvert - og var usynlig etter pause. Totalt sett skuffende.

Eirik Bakke 4

Ujevn. Står bak en rekke såkalte stilbrudd med sine støttepasninger og driblinger. Spesielt ille blir det når han mislykkes - som han som oftest gjorde. Pluss for arbeidsmoral og tøffhet i nærkampene.

Petter Rudi 6

Positiv. Norges eneste offensive spiller som hadde noe å bidra med. Nydelig gjennomspill til Leo etter 22 minutter, og ellers mange bra initiativ mot Carew. Solid med ballen, demonstrerte at han er i form. Stort sett kontroll defensivt på høyrekanten.

John Carew 5

Hadde en forferdelig oppgave. Ble veldig alene, og fikk til tider håpløse baller å jobbe med. Gjorde en godkjent jobb omstendighetene tatt i betraktning, og gjorde forarbeidet til den ene sjansen Norge skapte i etablert spill. Tapte for mye i lufta.

Thorstein Helstad

Spilte i 11 minutter for Strand. Markerte seg aldri.

Sjanser: Ukraina 6. Norge 2.

Vurdert av Øivind Minn-Iversen