Slik spilte Norge

Norge - Frankrike 3-0 (3-0).

KAMPFAKTA:

Donaustadion Ulm

NORGE - FRANKRIKE 3-0 (3-0).

Terning: 4

Mål: 1-0 Knudsen (14.), 2-0 selvmål Sykora (18.), 3-0 Mellgren (40.).

Gule kort: Kvitland, Knudsen, Kringen, Roujas.

Dommer: Wendy Toms, England 3.

Tilskuere: 3100.

Spillerbørs:

Bente Nordby 6

Første landslagskeeper som har oppnådd 100 kamper. Tøff, flink både til å lese og sette i gang spillet. Storspilte da hun omsider ble satt på prøve i andre omgang. Glapp en gang.

Bente Kvitland 3

Tok innkastet foran 1-0 målet. Kom ikke ordentlig inn i kampen som høyre back. Stor feilprosent på pasningene. Fikk gult kort.

Anne Tønnessen 4

Temperamentsfull og taktisk god midtstopper. Taklingssterk, men uryddig i endel situasjoner. Landskamp litt under middels.

Gøril Kringen 4

Lagkaptein, terrier og ballvinner i midtforsvaret. Også uryddig i spillestilen. Fikk gult kort i andre omgang. Ble byttet ut 24 minutter før slutt.

Brit Sandaune 4

Rutinert venstreback. For stor feilprosent på de mange langpasningene. Landskamp under middels.

Solveig Gulbrandsen 5

Ballvinner, like rask med ball som uten. Stor innsats, men ikke like heldig med utførelsen. Litt for mye bom på sjansene. Vant mer i lufta enn på bakken.

Hege Riise 7

Midtbaneveteran som i går spilte landskamp nummer 149. Lur, kreativ, slo fine dødballer og gjennombruddspasninger. Skapte trygghet i spillet. Overtok som kaptein da Kringen gikk ut. Banens beste.

Monica Knudsen 5

Midtbanemotor med høyt tenningsnivå og voldsom arbeidskapasitet. Scoret 1-0 på et kjempeskudd på direkten. Tøff, men litt sein i taklingene. Fikk gult kort. Ble byttet ut 16 minutter før slutt.

Dagny Mellgren 6

Lynrask på høyrekanten. Kom ikke alltid fram som på sitt aller beste. Våken da hun satte inn 3-0 målet. Pluss for endel bra innlegg.

Ragnhild Gulbrandsen 6

Sterk spiss, flink både til å binde opp motstanderens forsvar, spille fri lagvenninnene og avslutte. Delaktig i 1-0 målet.

Linda Ørmen 6

Slu venstreving, god med begge bein. Gjorde forarbeidet til 3-0 målet. Ble brukt for lite før pause. Bra innlegg fra venstrekanten. Ble byttet ut fire minutter før slutt.

Innbyttere:

Anne Bugge-Paulsen i 24 min. for Gøril Kringen.

Unni Lehn i 16 min. for Monica Knudsen.

Anita Rapp i fire min. for Linda Ørmen.

Sja./avsl. Norge: 7/7

Sja./avsl. Frankrike: 4/6

Analysen

De norske gulljentene presset høyt fra start og stresset motstanderne til å gjøre feil. En tredel av lanslagsmålene kommer på dødball. 1-0 var et typisk eksempel: Innkast fra Kvitland, stuss fra R. Gulbrandsen/S. Gulbrandsen og skudd på direkten og i mål fra Knudsen. 2-0 var selvmål, som en følge av nervøst fransk forsvarsspill og høyt norsk press. 3-0 kom etter en fin soloprestasjon av Ørmen på venstrekanten. Mellgren kunne ikke unngå å score fra kloss hold. Feilen i går var at det ble alt for mye lange baller. De fleste sjansene ble skapt da R. Gulbrandsen flikket videre til Mellgren og Ørmen på kantene. Selv om 3-0 er et sterkt resultat, kan gulljentene mye bedre.

Arne Thoresen