Slik starter VM-festen i Holmenkollen

Neste uke får du se alt.

HOLMENKOLLEN 22. MARS 2014:  Dette var skikytternes og publikums sikt før 10 km jaktstart i verdenscupen i Holmenkollen for to år siden.  Sånn tegner også det tre første VM-dagene til å bli. Foto: Anette Karlsen, NTB Scanpix.
HOLMENKOLLEN 22. MARS 2014: Dette var skikytternes og publikums sikt før 10 km jaktstart i verdenscupen i Holmenkollen for to år siden. Sånn tegner også det tre første VM-dagene til å bli. Foto: Anette Karlsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den gode nyheten til skiskytternes VM-fest: det blir ikke snømangel.

Snarere tvert i mot. Arrangørene hadde greid seg fint uten å jobbe ekstra med snøen som kommer fra tirsdag kveld. Det blir minst 20 millimeter nedbør på toppen - snø eller sludd alt etter temperatur.

Den litt dårlige nyheten etter ei ukes eventyrvær over løyper og standplass på VM-arenaen: tåka melder seg før den første VM-øvelsen torsdag. Og blir værende i Holmenkollen over denne helgen.

Fram til og med søndag skal VM-gull i fem øvelser fordeles: blandet stafett pluss sprint og jaktstart i begge klasser.

Neste uke: kulde og klart Neste uke går første VM-øvelse onsdag 9. mars - 15 kilometer kvinner.- Fra og med mandag 7. mars tyder alt på at det blir kuldegrader på Holmenkollens høyde. Og da skal det også bli klarvær og fint både for skiskyttere og publikum fram til siste VM-øvelse søndag 13. mars, sier statsmeteorolog Christian Gislefoss til Dagbladet.

- Snakker vi om den beryktede Kollen-tåka de første VM-dagene ?

- Så ille tegner det ikke til å bli. Den tradisjonelle Kollen-tåka i mars er knyttet til vind fra sørøst. Og vinden kommer ikke fra sørøst, altså sjøen, disse dagene. Det er ventet nedbør over hele området ut denne uka, og det betyr at skydekket legger seg lavt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer