Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik svarer City: - Skuffet

Manchester City har kommet med en offisiell uttalelse etter Champions League-utestengelsen. Viasat-kommentator Roar Stokke tror ikke klubben blir utestengt.

DÅRLIG NYTT: Manchester City-manager Pep Guardiola har en drøm om å vinne Champions League med Manchester City. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix
DÅRLIG NYTT: Manchester City-manager Pep Guardiola har en drøm om å vinne Champions League med Manchester City. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix Vis mer

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): I dag slapp Uefa bomben om at Manchester City er utestengt fra Champions League i to sesonger, fra og med neste sesong. Årsaken er brudd på Financial Fair Play.

Nå har klubben kommet med en pressemelding i anledning utestengelsen.

«Manchester City er skuffet, men ikke overrasket over kunngjøringen fra det dømmende kammer i UEFA», heter det i en uttalelse fra klubben.

City mener saken bærer preg av forhåndsdømming.

«I desember 2018 forhåndsviste UEFAs sjefetterforsker offentlig utfallet og sanksjonen han hadde til hensikt å gi Manchester City. Dette før noen etterforskning hadde startet. Den påfølgende mangelfulle og konsekvent lekkede UEFA-prosessen han hadde tilsyn med, har betydd at det var liten tvil om hva som ville bli utfallet.»

Har sendt klage

Videre heter det:

«Klubben har formelt klaget til UEFAs disiplinærorgan, en klage som er blitt gjort gyldig ved en CAS-kjennelse. Enkelt sagt er dette en sak initiert av UEFA, det er tatt ut tiltale fra UEFA og det er UEFA som har dømt. Når denne fordomsfulle prosessen nå er over, vil klubben søke en upartisk dom så raskt som mulig. I første omgang vil vi innlede saksbehandling med domstolen for idrettens voldgiftsrett.»

Det betyr at saken ankes inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Uefa opplyser samtidig at man på det nåværende tidspunkt ikke vil gi ytterligere kommentarer til straffen.

- Kommer ikke til å skje

Viasat-kommentator Roar Stokke er klar på at Manchester City trolig ikke vil bli utestengt.

VIASAT-KOMMENTATOR: Roar Stokke. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix
VIASAT-KOMMENTATOR: Roar Stokke. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har ingen som helst tro på at en utestengelse blir en realitet. Uefa har ikke noe valg, de må markere styrke i denne saken, men toppklubbene, de rikeste, har for mye makt, skriver Stokke i en sms til Dagbladet og fortsetter:

- Vi kan like eller mislike det, men i dagens kapitalistiske samfunn, så har de med mye penger mest makt. Det er ikke en påstand, men en realitet.

Stokke peker på at det er flere sesonger siden maktet i realiteten sitter hos de største og rikeste klubbene.

- Jeg er sikker på at når gruppespillet i 2020/21-sesongen starter opp i september, så er de lyseblå med, ledet av Kevin De Bruyne, mener Stokke.