Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges forsvarsspill skaper hodebry for Lagerbäck

Slik svarer Lagerbäck for forsvarskritikken

- Vi blir for nervøse, mener landslagssjefen.

KASTER OG KASTER:...men scorer aldri. Liverpools egen innkasttrener har meldt seg til tjeneste for det norske landslaget, men Lars Lagerbäck er skeptisk til forslaget. Video: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Færøyene - Norge 0-2(0-0)

TORSHAVN/OSLO (Dagbladet): Forsvarsspillet til det norske landslaget har fått velfortjent kritikk de siste kampene, og kveldens forestilling ga mer vann på mølla for kritikerne.

Færøyene skapte flere store sjanser på en passiv norsk forsvarsfirer, og var flere ganger nære å sette ballen bak André Hansen, som vikarierte mellom stengene.

Nærmest var de kvarteret før slutt. Soneforsvaret ble i overkant statisk på et hjørnespark i mot, og Odmar Faerø fikk fritt spillerom inne i feltet. Forsvarsspillerens hodestøt gikk på innsida av stolpen, og Norge var bare heldige som ikke fikk utligninga i fleisen.

På Dagbladets spørsmål om forsvarsproblemene på pressekonferansen etter kampslutt i Torsvhavn, svarte landslagssjefen følgende:

- Vi ligger ikke rett i forsvarsspillet. Jeg føler at vi er litt for stressa og gjør hverandre for nervøse. Det resulterer i balltap og kontringer i mot. På dødball skaper de gode sjanser. Vi er for nervøse og spiller ikke som vi skal i forsvar. Det går ikke når man møter et lag som Færøyene, svarte Lagerbäck, som virket å være enig i kritikken.

- Var dette årets svakeste kamp?

- Ja, det kan man si når man ser på prestasjonen.

Forsvarsspillet ble også et tema i TV 2s studio etter kampslutt.

- Det er dårlig defensiv jobbing og intensitet. Det skuffer meg, sa Drillo i TV 2s studio.

- Det er noe som ikke stemmer helt med forsvarsspillet. Det er en ubalanse der. Om de ikke får nok hjelp fra de foran eller om det er personellmessig. Har de ikke funnet det rette laget? Vi gir fra oss veldig mange sjanser, og det er urovekkende, sa Erik Thorstvedt i samme sekvens.

Saken fortsetter under videoen.

SLAKTES: Haitam Aleesami får to på børsen for innsatsen mot Færøyene. Slik reagerte han på dommen. Video/reporter: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Ville roe ned spillerne

Den svenske sjefen var veldig tydelig på å kommunisere med spillerne i sluttminuttene, og bekreftet på pressekonferansen at det var en bevisst strategi med tanke på opplevelsene mot både Romania og Sverige.

- Fordelen her er at det gikk an å kommunisere med spillerne. Jeg skal innrømme at jeg kjente på at jeg måtte prøve å roe de ned litt på tampen der. De ble for nervøse og presset i forsvarsspillet, sa landslagssjefen.

Tapt oss i år

Lagerbäck erkjenner at laget ikke er like sterke inne i egen boks i år, kontra tidligere. Det handler om flere ting, ifølge ham.

- Vi har tapt oss litt på spillet i boksen i år, og det handler om at vi ikke er riktig organisert fra starten. Vi kommer ut feil i den siste tredjedelen i forsvarsspillet. Men først og fremst er det spillerne inne i boksen som skal ta den kampen på en så bra måte som mulig. Men det er ikke bare deres feil. Vi lar motstanderne komme til disse mulighetene, og det skal ikke skje, sa han til de frammøtte på pressekonferansen.

Lagerbäck fikk også spørsmål om hva han synes om samarbeidet mellom Kristoffer Ajer og Håvard Nordtveit i midtforsvaret. Det mener han ikke har så mye med saken å gjøre. Han mener heller det handler om å være i de riktige posisjonene.

- Det handler mer om å vinne sin duell når man er i den posisjonen man har ansvaret for forsvarsmessig. Det er der vi må bli bedre. Det har vi både pratet om og jobbet med. Det handler mer om situasjonen enn deres samarbeid, fastslo han.

- Vi visste det kom til å bli tøft

Den dårlige prestasjonen til tross. Landslagssjefen sier de forventet et tøft kampbilde på Færøyene.

- Vi visste at det ikke var lett å komme hit. De viser igjen at de har et veldig godt organisert lag.

Ut i fra sjanser og statistikk mener han at det var fullt fortjent at hans mannskap kunne reise hjem igjen med alle poengene.

- Vi har perioder vi er ok, men vi stresser for mye i kampen. Vi skaper et antall sjanser, så jeg synes resultatet er greit. Tre poeng er det viktigste, understreket landslagssjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!