Russiske Anastasia Yankova:

Slik svarer MMA-utøveren etter kritikken: - Folk kalte meg en Barbie-dukke

Spås lys framtid i Mixed Martial Arts.

FØR OG ETTER: Den russiske MMA-utøveren Anastasia Yankova har kommet med et stikk til folk som ikke mener hun kan konkurrere. - Dette er MMA, kjære, skriver Yankova med et bilde etter sin fjerde strake seier. Foto: NTB Scanpix / Anastasia Yankova
FØR OG ETTER: Den russiske MMA-utøveren Anastasia Yankova har kommet med et stikk til folk som ikke mener hun kan konkurrere. - Dette er MMA, kjære, skriver Yankova med et bilde etter sin fjerde strake seier. Foto: NTB Scanpix / Anastasia Yankova Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den russiske MMA-utøveren Anastasia Yankova (25) lanseres som en av sportens fremadstormende og står med fire strake seire på fire forsøk, ifølge Russia Today.

Etter seier fredag, har hun derimot vakt oppsikt med et bilde hun selv har publisert i sosiale medier. Bildet viser nemlig hennes eget forslåtte ansikt.

- Dette er MMA, kjære, skriver Yankova som bildetekst.

Ingen Barbie

Utspillet tolkes som et stikk til kritikerne. Før seieren mot amerikanske Veta Arteaga sist, var Yankova ute og forsvarte seg:

- Lagkameratene og vennene mine har sagt at jeg er for pen for dette, sier Yankova til Bleacher Report.

- Folk kalte meg en Barbie-dukke, og sa jeg ikke kan konkurrere. Ingen trodde på meg. I tillegg til å være en fighter, er jeg også en kvinne, sier 25-åringen.

Hun vant mot amerikanske Veta Arteaga under såkalte Bellator 161 etter i det somvar være en splittet avgjørelse fra dommerne.

Karate-erfaring

Yankova er en lettvekter med sine 1,65 centimeter og 56 kg.

Og det er neppe tilfeldig at hun nå er en del av MMA-sirkuset.

Russeren startet med karate som 6-åring og har drevet med kickboksing siden. I tillegg til kampsport, jobber Yankova som modell.

Etter 11 seire og to tap som kickbokser, har nå nå startet i MMA. Der står hun med fire strake seire.

PS: MMA står for Mixed Martial Arts og er en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er en fullkontakt idrett som bruker teknikker fra boksing, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, bryting og judo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer