Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik svarte fotballagene på Trumps Mexico-løfte

«Ingen mur kan stoppe oss».

STO SAMMEN: Spillerne fra Mexico og USA før gårsdagens oppgjør. Foto: NTB Scanpix 
STO SAMMEN: Spillerne fra Mexico og USA før gårsdagens oppgjør. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uka vant Donald Trump presidentvalget i USA. 70-åringen har gjennom valgkampanjen gitt en rekke uppercutere til nabolandet Mexico.

Det som har fått mest fokus er Trumps løfte om å bygge en mur mellom USA og nabolandet - noe han mente Mexico selv skal betale for.

Slo tilbake

Natt til lørdag møttes Mexico og USA til VM-kvalifiseringskamp. Oppgjøret har fått mye fokus på grunn av det amerikanske valget:

- Jeg tror absolutt at det som har skjedd de siste månedene gir en ekstra dimensjon til kampen, sier USA-kaptein Michael Bradley til USA Today.

- Mexico er alltid desperate etter å slå USA, men du kan doble den lysten nå, uttalte Daniel Herrera

Flere fryktet at det skulle nå et kokepunkt, men før kampen tok spillerne fra de to lagene grep og viste at de sto sammen.

De amerikanske og mexicanske spillerne stilte nemlig opp på et felles lagbilde - i motsetning til de to lagbildene som det er vanlig å ta.

- Ingen mur kan stoppe oss, skrev Mexico-spiller Oribe Peralta ifølge Independent. Perelta la ut bildet på Twitter i natt, men har seinere slettet innlegget.

- Det fine med fotballen er at den ikke kjenner noen grenser eller murer, fulgte ESPN-journalist Kary Correa opp.

- Vi fikk ikke resultatet vi ønsket, men vi vil uansett takke supporterne for den gode atmosfæren og for at de respektere rivaliseringen, skriver det amerikanske fotballaget på Twitter, og lenker til bildet.

- Mye intoleranse

Superveteran Rafael Márquez avgjorde kampen da han sikrer 2-1-seieren like før slutt.

Etter kampen kom han med en hilsen til alle papirløse mexicanere i landet, skriver NTB:

- Kanskje de har det tøft nå, i ei tid med så mye intoleranse. Kanskje kan denne seieren få dem til å glemme det som nettopp har skjedd i USA.

DISKUTERTE MUREN: Donald Trump sa han og Mexicos president Enrique Peña Nieto ikke diskuterte hvem som skal betale for en fysisk barrière på grensen mellom USA og Mexico. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!