Fotball-VM for kvinner 2019

Slik svarte Hegerberg på spørsmål om Norge

Ada Hegerberg snakket om kampen mellom Norge og Frankrike i et sjeldent intervju.

GOD STEMNING: Det var stort sett god stemning i TF1-studioet da Ada Hegerberg og Nathalie Ianetta oppsummerte kampen mellom Frankrike og Sør-Korea tidligere i VM. Foto: Skjermbilde fra TF1
GOD STEMNING: Det var stort sett god stemning i TF1-studioet da Ada Hegerberg og Nathalie Ianetta oppsummerte kampen mellom Frankrike og Sør-Korea tidligere i VM. Foto: Skjermbilde fra TF1Vis mer

NICE (Dagbladet): Ada Hegerberg spiller ikke VM for Norge, men har to ulike mediejobber under mesterskapet i Frankrike.

Hun kombinerer TV-jobb på TF1 med jobb som skribent for France Football under mesterskapet.

Mandag var hun imidlertid på plass i Nanterre, like ved Paris, på et arrangement for Urban Soccer. Der trente hun rundt 30 gamle og unge fotballjenter i cirka to timer.

I et intervju med Le Parisien sa hun følgende i forbindelse med treneroppdraget:

- Å arrangere VM på hjemmebane kan forandre ting for Frankrike. Jeg synes det er fint å se at interessen for damefotball øker her, sier Hegerberg, og fortsetter:

- Vi spillerne har ansvaret for å jobbe hardt for å heve nivået på fotballen. Det er fortsatt en stor jobb å gjøre på klubbnivå når det kommer til investeringer, som kan gjøre de kvinnelige spillerne bedre. Men sammen kan vi forandre sporten til det bedre.

Etter hvert fikk hun spørsmål fra reporteren om kampen mellom Norge og Frankrike forrige uke, som endte med 2-1-seier til Frankrike.

- Det var en intens kamp hvor de to lagene byttet på å ha ball ganske ofte. Frankrike hadde kanskje flere sjanser, sier Hegerberg og tar en liten pause, før hun fortsetter:

- Men Norge holdt bra unna.

Mer hadde hun ikke å si om Norge.

Flytende roller

Flere utenlandske storaviser har laget saker på hvorfor Hegerberg ikke vil spille for landslaget, for eksempel The Independent tittelen «Why is Hegerberg not playing at Women's World Cup?» og storavisa Le Monde her i Frankrike.

Men hun er altså fortsatt i VM-landet på diverse oppdrag rundt omkring.

- De rollene hun har på TV for TF1 og som skribent for France Football er litt flytende. Jeg har ikke fått en konkret oversikt over hvor og når og hva hun skal, sier Hegerberges agent Halvor Marstrander til Dagbladet.

I de to foregående blogginnleggene til Hegerberg i magasinet France Football har hun blant annet skrevet at lagene som best takler press og støy vil nå lengst.

Magasinet sto bak kåringen som ga Hegerberg Gullballen («Ballon d'Or») som den første kvinnelige spilleren noensinne i desember.

Skriver om sluttspillet

Innlegg nummer to var en slags analyse av det franske laget etter 4-0-seieren mot Sør-Korea i åpningskampen, mens hun i det siste innlegget blant annet skriver om disponeringer lagene gjør i den tredje gruppespillskampen og hvordan disse påvirker sluttspillet:

- Skal vi hvile henne istedenfor henne? Eller starte med de elleve beste? De fleste lagene som er klare for sluttspillet etter to gruppespillskamper vil gjøre noen forandringer, selv om de er klare for tre kamper på ti dager. Totalt sett blir det sju kamper på en måned for finalelagene, og da må man være godt forberedt for sluttspillet. Jeg vil ikke diskutere jobben som gjøres rundt kommende motstander fra de ulike lagene, men jeg mener de største nasjonene først og fremst fokuserer på seg selv.

Norge spiller sin 8-delsfinale mot Australia lørdag klokka 21 her i solfylte Nice.