Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik svarte Johaug på trusselen fra Østberg: - Vanvittig fornøyd

Knusende overlegen.

I SUPERFORM: Fem kilometer er ikke normalt sett Therese Johaugs favorittdistanse, men i dag knust dalsbygdjenta alle på distansen i Falun. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
I SUPERFORM: Fem kilometer er ikke normalt sett Therese Johaugs favorittdistanse, men i dag knust dalsbygdjenta alle på distansen i Falun. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det største spenningsmomentet før fem-kilometeren i klassisk i Falun i dag, var om Therese Johaug eller Ingvild Østberg Flugstad ville vinne.

Johaug var knusende overlegen på tremila i Holmenkollen sist søndag, men verdenscuplederen er normalt sett ikke like dominerende på en så kort distanse som fem kilometer.

Johaug hadde en relativt klar ledelse på Østberg i totalcupen før dagens renn, 1644 mot 1552 poeng, men det skal fortsatt deles ut 250 poeng i sprintcupen, og der er Johaug nærmest sjanseløs på seier, mens Østberg nesten er på pallen hver eneste gang.

Sånn sett er Johaug mer eller mindre avhengig av å slå Østberg i distanserennene om hun skal vinne verdenscupen sammenlagt.

Vant klart I dag hadde Østberg fordelen av å starte sist av de to, men det evnet hun ikke å utnytte. Johaug var nemlig knusende overlegen på fem-kilometeren i Falun.

- Jeg hadde en veldig god dag, god form og gode ski. Jeg er i veldig god form nå etter tremila i Kollen. Jeg fokuserte på teknikken i dag, men det ble litt masete noen steder. Det gikk bra uansett, jeg elsker jo «Mördarbacken», sier Johaug i et intervju med FIS.

- Jeg er vanvittig fornøyd. Fem kilometer klassisk er ikke favorittdistansen min, men jeg føler meg i vanvittig god form for tida. Det er moro å gå fort på kortere distanser også, sier hun til NRK.

Johaug startet i et forrykende tempo i snøværet på fjorårets VM-arena, og så seg aldri tilbake.

- Tøff kamp Det var ikke det at Østberg gikk et svakt renn, men at Johaug var så enormt sterk. Johaug fikk i tillegg hjelp av Heidi Weng, som ble nummer to, 18,6 sekunder bak, og dermed sørget for at Østberg mistet ytterligere terreng i verdenscupen til Johaug.

- Jeg trenger så mange poeng jeg kan få i verdenscupen. Ingvild blir vanskelig å slå etter touren i Canada. Hun tar jo så mange poeng i sprint. Jeg er glad på hennes vegne, hun har gjort det så bra. Det blir en tøff kamp sammenlagt, men jeg skal prøve, sier Johaug til FIS.

Østberg, som var 29,2 sekunder bak i dag, tror det blir tøft å slå Johaug i kampen om gultrøya.

- Det er spennende i verdenscupen, men Therese øker stadig. Det er ikke umulig å vinne, men det ser vanskelig ut nå. Jeg skal uansett «fighte» helt til slutten, sier hun til NRK.

- Sykt fornøyd Om dagens løp sier Østberg:

- Det var hardt fra start til mål. Det var ikke noe teknisk stilstudie siden det var vanskelig å få ordentlig feste. Det var såvidt jeg kom meg over målstreken her, så jeg hadde ikke trodd på pallen. Jeg er faktisk helt sykt fornøyd, sier hun til statskanalen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk også et strålende løp i dag, og sørget dermed for firedobbelt norsk. Oslo-jenta var 29,6 sekunder bak Johaug.

Justyna Kowalczyk har slitt stort denne sesongen, men den polske jenta viste glimt av gamle takter i dag.

Kowalczyk tok ledelsen i mål, men måtte til slutt ta til takke med en oppløftende 6. plass etter å ha blitt slått av Johaug, Østberg, Weng, Jacobsen og amerikanske Jessica Diggins.

• Guttas ti-kilometer i Falun starter klokka 13.15 og sendes direkte på NRK1.